Balkan-Handball.com

Ševaljević: Četa mala ali odabrana, nema alibija!

Muška seniorska reprezentacija Crne Gore okupila se u Podgorici i odradila prvi trening u sklopu priprema za predstojeće utakmice protiv Švedske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj.

„Lavovi“ će ugostiti Švedsku 6. januara u Podgorici, dok je revanš na programu tri dana kasnije u Eskilstuni, gradu u kojem je selektor Zoran Roganović trener ekipe Guifa.

Kapiten nacionalnog tima, Vasko Ševaljević, ne želi da se potencira činjenica da crnogorski sastav nije kompletan, pošto su Šveđani u još komplikovanoj situaciji.

-Nije bilo mnogo vremena da se proslave novogodišnji praznici, ali sam siguran da su momci iskoristili par dana da budu sa porodicama, nakon dolaska iz klubova. Već nakon dva dana nove godine počinjemo sa reprezentativnim obavezama. Tu smo da se pripremimo i odigramo što bolje duele protiv Švedske. U boljem smo sastavu nego što je to bio slučaj za duele protiv Kosova i Rumunije, ali ponovo nismo kompletni. Uostalom, skoro nikada u skorijoj prošlosti nismo bili kompletni, pa je i glupo da se žalimo zbog toga, jer znamo kakva je situacija i u sportu i u životu uopšte. Ne tražimo alibi, četa je mala, ali odabrana i daćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat. To bi bio bod, eventualno jedna pobeda, a naravno da ćemo iskoristiti šansu ukoliko nam se ukaže da osvojimo sva četiri.

-Trenutno nema razlike između mečeva kod kuće i u gostima, s obzirom na to da su tribine prazne gotovo svuda. Švedska, takođe, nije kompletna, nedostaje im 10-ak igrača, ali imaju veliki broj vrhunskih igrača. Mogu da naprave i tri sastava, jer je to ipak, Švedska. Oni će doći u kvalitetnom sastavu, tako da za nas to ne pravi veliku razliku – rekao je Ševaljević.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *