Skoplje progutalo Farane, Makedonija je na Svetskom prvenstvu! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Skoplje progutalo Farane, Makedonija je na Svetskom prvenstvu!

Skoplje progutalo Farane, Makedonija je na Svetskom prvenstvu!

Marko Marjanović
0 komentar

Ped prepunim tribinama SC „Boris Trajkovski“, reprezentacija Makedonije uspela je da napravi podvig i nadoknadi minus sedam iz prvog meča sa Farskim Ostrvima. Selekcija Kirila Lazarova pobedila je 34:26 (19:15) i plasirala se na Svetsko prvenstvo koje se narednog januara igra u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj.

Uspeli su Makedonci da isprave skoro sve greške iz prvog meča. Do velike pobede stigli su sjajnim napadom u prvom, i još boljom odbranom u drugom poluvremenu. Strašna defanziva u odlučujućim momentima, te golovi Serafimova, Kuzmanovskog i Peševskog koji je postigao dva odlučujuća u finišu, doneli su balkanskoj selekciji nastavak kontinuiteta učešća na velikim takmičenjima.

Postepeno su crveno-žuti topili minus sedam sa koliko su krenuli revanš. Čekali su prilike i koristili trenutke, poveli sa pet razlike u prvom poluvremenu, a sredinom drugog bilo je i velikih plus devet, kada Farani ni igrom 7 na 6 nisu uspevali da slomi frenetičnu odbranu domaćina.

Odlučujuće golove za 33:24, pa 34:25, postigao je Žarko Peševski na sjajne asistencije saigrača. 

Korpulentni pivotmen bio je najefikasniji sa realizacijom osam od osam, Kuzmanovski je dao sedam, sjajni Mitev šest a odlični Serafimov pet golova. Mitrevski je zabeležio četiri odbrane, ali to ne oslikava realno njegov učinak. Presekao je jednu od ključnih lopti izašavši čak do polovine terena, nakon čega je Makedonija u rekontri postigla zlata vredan gol za plus osam, deset minuta pre kraja.

Kod Farskih Ostrva, osam golova Skipagotua i četiri Mortensena, dok su ostali strelci zakazali. Nije im pomoglo ni šest odbrana više (sedam Jakobsen i tri Sačvel).

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball