ŠLAG NA TORTI: Makedonija ponovo bolja od Švajcarske, za kraj sjajnog ciklusa! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

ŠLAG NA TORTI: Makedonija ponovo bolja od Švajcarske, za kraj sjajnog ciklusa!

Reprezentacija Makedonije trijumfalno je okončala sjajni kvalifikacioni ciklus za odlazak na naredno Evropsko prvenstvo, pošto je u poslednjoj utakmici svoje grupe savladala Švajcarsku u Skoplju 29:28 (16:16). 

Selekcija Kirila Lazarova je takmičenje završila na drugom mestu, sa istim brojem bodova kao i Danska, ali sa lošijim međusobnim skorom. Švajcarci, koji su ostavili sjajan utisak na prethodnom Mondijalu, načinili su veliki korak unazad tokom izostankom sa kontinentalnog nadmetanja, pošto su kao najbolje trećeplasirane reprezentacije na šampionat prošle Bosna i Hercegovina, Litvanija, Ukrajina i Poljska.

U petoj pobedi Makedonije u ovim kvalifikacijama, briljirali su selektor-igrač Kiril Lazarov sa šest golova, a naročito Nikola Mitrevski sa 17 intervencija.

Jako neizvesna utakmica, čijim se skoro čitavim tokom igralo gol za gol odlučena je u samoj završnici. Ekipe su se smenjivale u vođstvu sve do rezultata 23:23, kada je Nikola Mitrevski odbranio dva zicera za redom, a Kuzmanovski pogodio za 25:23, osam minuta pre kraja meča.

Nervozni Švajcarci, kojima je ovaj meč bio biti ili ne biti, nisu uspeli da se vrate u igru. Georgievski je pogodio za maksimalnih 26:23, a Endi Šmid i drugovi su do kraja uspeli samo da ublaže poraz, što nije bilo dovoljno za plasman na Evropski prvenstvo. 

MAKEDONIJA – ŠVAJCARSKA 29:28 (16:16)

MAKEDONIJA: Mitrevski 1, Tomovski, Velkovski 1, Stoilov 1, Lazarov 6, Đorđiev, Taleski 3, Mirkulovski 2, Markoski, Kuzmanovski 6, Kosteski, Georgievski 4, Mladenović, Peševski 2, Madžovski 2, Miševski 1.

Sedmerci: 3/5, Isključenja: 10 min.

ŠVAJCARSKA Portner 1, Gracioli, Šmid 8, Majšter 1, Rubin 9, Svajlen, Lir 1, Pendiќ, Rami 5, Rotlizberger, Šelker, Tominec 2, Gerbl, Cender, Bringolf, Milošević 1.

Sedmerci: 3/4, Isklučuvanja: 8 min.

U drugom meču poslednjeg kola, Danska je deklasirala Finsku 46:24 (24:11).

GRUPA 7

Danska 10

Makedonija 10

Švajcarska 4

Finska 0

FOTO: Gol.mk

One Comment

  1. makedonija

    03/05/2021 at 01:56

    aufiderzen za svajcarija i 6 od 6 za ex yu

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *