SLAVNI KLUB SE DIŽE: Gumersbah se vraća u Lanxess Arenu - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa SLAVNI KLUB SE DIŽE: Gumersbah se vraća u Lanxess Arenu

SLAVNI KLUB SE DIŽE: Gumersbah se vraća u Lanxess Arenu

zika.bogdanovic
0 komentar

Prošao je najtrofejniji nemački klub posle Kila, VFL Gumersbah, kroz velike turbulencije u poslednjoj deceniji. Nekada slavni osvajač svega što se moglo osvojiti u evropskom i nemačkom rukometu, poslednje trenutke slave imao je u eri „Gumersbahića“, sastavu koji je imao dosta igrača sa ovih prostora (Ilić, Stojanović, Vuković, Zrnić…) od 2009. do 2011. godine, a koji je do pehara EHF Kupa i Kupa pobednika Kupova predvodio čuveni Sead Hasanefendić.

Usledili su finansijske poteškoće, pa osipanje igračkog kadra praćeno gubitkom ambicija i čak prvoligaškog statusa.2019. godine.

Vratio se slavni tim u elitu, „Švalbe arena“ je sve punija. Ove sezone je čak sedam utakmica bila rasprodato (kapacitet 4.132 mesta), a uprava je na početku kampanja za prodaju sezonskih ulaznica (preko 2.100) najavila da će neke od utakmica igrati i u Lanxess Areni u Kelnu udaljenom na sat vremena od Gumersbaha. Prvi spektakl u dvorani koja gosti EHF Final4 Lige šampiona i Final4 DHB Kupa, biće 26. decembra kada će Gumersbahu gostovati Fukse Berlin, jedan od dva kandidata za osvajanje titule ove sezone.

Gumersbah ima odličnu sezonu, nalazi se na sedmom mestu sa dva boda manje od šestoplasiranog Hanovera što može da znači i povratak na evropsku scenu.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball