SP JUNIORA: Neugodni debitanti drugi protivnik Orlića (01.45) - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa SP JUNIORA: Neugodni debitanti drugi protivnik Orlića (01.45)

SP JUNIORA: Neugodni debitanti drugi protivnik Orlića (01.45)

zika.bogdanovic
0 komentar

Perićevi Orlići nastavljaju svoju borbu na juniorskom SP-u protiv timova sa portugalskog govornog područja. Nakon što je potpuno nadigrana Angola slijedi duel protiv zemlje koja ju je kolonijalizirala od 1575. daljnjih točno 400 godina.

Portugalci su na Svjetskom prvenstvu u Brazil  pristigli kao debitanti na natjecanjima generacije ’94. Sletjeli su u Uberlandiju tek večer prije prvog meča, ali to ih nije uopće zasmetalo. Štoviše, prikazali su ljepši rukomet od Rumunja i samo ih je nedostatak iskustva odvojio od prve pobjede na turniru (26:26).

Obzirom da ova zapadnoeuropska zemlja nema pretjerano veliki bazen igrača, na spisku izbornika Monteira nalaze se i pojedinci iz generacije U17, nositelji igre su pak momci iz generacije U19. I prosjek godina ove ekipe jest svega 19,3.

Najviše se u tom šarenom sastavu ističu dva beka, Martins i Calvacanti, za koje se po antropološkim karakteristikama i zrelosti igre jako teško može zaključiti da su dvije godine mlađi od većine suparnika. No, nedostatak godina se kroz manjak fizičke snage vidi na njihovim suigračima. I u tome svakako leži prednost Srbije, pogotovo uspije li ponoviti fantastično obrambeno izdanje iz prvog kola.

Nasuprot tome, neslućenu opasnost predstavlja vratar Moniz. O momku se ne piše puno, nije u ovoj generaciji tako slavno ime poput npr. danskog čuvara mreže Frandsena ili španjolskog Biosce, ali način na koji je čitao udarce Rumunja prvog dana natjecanja bio je za svaku pohvalu. Mladić je svojim intervencijama između ostalog uspio uništiti i jednog Racoteu, člana Wisle Plock sa solidnim stažom u Ligi prvaka. I poslati ga na klupu praktički cijelo drugo poluvrijeme.

No, kako reče kapetan Cupara, ključno je da se Srbija posveti sama sebi i svojoj igri. Razloga za ikakav strah i dale nema. Neosporno je da Perićev tim ima kvalitetu kao i količinu motiva kakva se na velikim natjecanjima ove generacije jako rijetko viđala u bilo kojem timu. Takva je Srbija teško pobjediva;  sve se čini spremnim za let Orlića ka novim bodovim i osmini finala.

Duel je zakazan s početkom u 20:45 po lokalnom, odnosno u 01:45 po srednjeeuropskom vremenu. Streaming utakmice dostupan je na: http://www.brazilhandball2015.com/#!uberlandia/c1g8f

IZ UBERLANDIJE
TOMISLAV LAURIĆ

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball