Balkan-Handball.com

Sporting izvukao bod, Eurofarm Pelister ispustio pobedu u Lisabonu!

Nadomak pobede bio je Eurofarm Pelister na vrućem gostovanju u Lisabonu, ali će na kraju morati da se zadovolji bodom protiv Sportinga, 27:27 (14:16).

Vodili su gosti čitavim tokom meča, i sa minimalnom prednošću ušli u poslednji minut, i to sa posedom lopte. Međutim, napravili su veliku grešku u dodavanju, a Šengart je sa pola terena pogodio praznu mrežu. Dok su se momci Željka Babića gledali međusobno na terenu, vreme je odmicalo, pa je za poslednji napad ostalo samo devet sekundi. Pokušao je Perić sa zemlje, ali je lopta otišla visoko preko prečke.

Da je sjajni srednji bek Eurofarm Pelistera realizovao sedmerac pri vođstvu svog tima 24:20, velika je verovatnoća da tim iz Portugala ne bi mogao da se vrati u igru. Ovako, od rezultata 22:25, Eurofarm Pelister sedam minuta nije uspeo da postigne gol, što je domaćin iskoristio da poravna – 25:25. 

Tada je na scenu stupio Mandalinić – dva sjajna gola i iznuđeno probijanje, i ponovo je pobeda bila blizu. Međutim, napad je u samoj završnici zakazao. Ruezga je najpre smanjio sa sedam metara, a potom je Šengart iskoristio veliku grešku protivnika i doneo bod, kojim je Sporting sačuvao prvo mesto na tabeli.

Ipak, ekipa iz Bitolja će imati priliku da prestigne Portugalce za sedam dana, kada bude bila domaćin istom rivalu. 

U drugom meču ove grupe, Nim je pobedio Tatabanju 24:22 (11:9), pa je sada na vrhu tabele sa osam bodova, koliko ima i Sporting. Eurofarm Pelister ima poen manje. 

SPORTING-EUROFARM PELISTER 27:27 (14:16)

SPORTING: Skok 4 odbrane, Gašpar 1 odbrana – Šengart 6, Mota 4, Tavareš 5, Ruezga 6, Salvador 1, Suarez 1, Tidemand 1, Arsenašvili 1, Gasama 1, Folkez 1

EUROFARM PELISTER: Kizić, Sekelji 8 odbrana – Taboada 7, Mandalinić 5, Božić Pavletić 4, Građan 3, Madžovski 2, Maraš 1, Velkovski 1, Kosteski 1, Perić 3, Kukoski, Obradović, Tankoski, Markoski, Ojleski

Sedmerci: Sporting 4/5, Eurofarm Pelister 4/5

Isključenja: Sporting 14 minuta, Eurofarm Pelister 12 minuta

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *