Srbija bolja od Slovenije na startu Mediteranskih igara – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Srbija bolja od Slovenije na startu Mediteranskih igara

U okviru 1. kola Grupe A na Mediteranskim igrama u Oranu, reprezentacija Srbije savladala je Sloveniju 31:27 (15:15). Početak meča kasnio je čak četiri sata zbog tejničkih problema, odnosno frapantne neozbiljnosti organizatora. 

S obzirom na jači roster, odnosno činjenicu da je reprezentacija Slovenije sastavljena isključivo od igrača iz domaće lige, može se reći da je Srbija opravdala ulogu favorita. Delovalo je da će to učiniti rutinski, kada je sredinom prvog poluvremena povela sa plus pet, ali su Slovenci velikom serijom u finišu prvog dela uspeli da odu na odmor u egalu.

Ipak, tim Tonija Đerone je bio vrlo siguran u drugom poluvremenu. Pre svega dobrom odbranom, brzo je stekao tri razlike, potom četiri, pa pet, ali ovoga puta nije dozvolio rivalu ni da pomisli na novi povratak.

U toku je drugi meč prvog kola grupe A između Italije i Egipta, dok je na startu slobodan Tunis. Sledeći rival Srbije je reprezentacija Egipta, a meč je na programu u utorak, 28. juna od 15:00 časova.

XIX MEDITERANSKE IGRE ORAN 2022
SLOVENIJA – SRBIJA 27:31 (15:15)

SLOVENIJA: Skledar, Horvat 2, Mazej, Tajnik 2, Cokan 4, Kljun 2, Drobež, Miličević 1, Žagar 1, Rozman 2, Pip 6, Grmšek 1, Slatinek Jovičić 5, Sikošek Pelko 1, Dobaj, Kotar
SRBIJA: Bomaštar, Vorkapić 4, Milić 7, Borzaš 2, Šotić 1, I. Popović 2, Milosavljević 5, Jandrić, Kojadinović, Pavlović 1, Golubović, V. Popović, Vignjević, Petrić 1, Grozdanić 8

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *