Šta je uzrok slabih igara Bosne LO u Ligi Prvaka? – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Šta je uzrok slabih igara Bosne LO u Ligi Prvaka?

Rukometaši sarajevske Bosne Lido-osiguranja doživjeli su novi poraz na evropskoj sceni. Za razliku od onog iz Mađarske prije osam dana (24:39 protiv Segeda), subotnji poraz od Gorenja u Velenju (27:30) nije toliko katastrofalan. No, emocije u taboru bh. prvaka nakon utakmice naginjale su više razočarenju nego zadovoljstvu. Svi su očekivali da Bosna već u trećem kolu obezbijedi kartu za drugi krug Lige prvaka. O porazu skoro da niko nije ni razmišljao. Ipak, nakon katastrofalnog prvog poluvremena (18:12), opća je konstatacija da je ispalo dobro s obzirom na to kako je moglo biti.

"Ne možemo biti zadovoljni. Činjenica je da smo propustili izuzetnu priliku da završimo posao u vezi s plasmanom među 16 najboljih. Mnogi su razlozi poraza, a možda je najveći strah. Ne želim pričati o pojedinačnom učinku, ali neki igrači, to se moglo primijetiti, imaju određenih poteškoća" kazao je trener Jovica Elezović. Nije tajna da je Bosnin kormilar nezadovoljan učinkom vanjske linije, koja se na terenu teško međusobno sporazumijeva. Posebno je, kaže, razočaran učinkom reprezentativaca. "Oni su ti koji trebaju preuzeti odgovornost kada je to potrebno, ali se to ne događa. Bekovi su nam bili previše statični. To, opet, nije stvar trenera nego individualnog kvaliteta. Dobar igrač je dobar igrač bez obzira na sve" tvrdi Elezović. Iako ga nije direktno prozvao, jedan od onih od kojih se očekuje više je mozak Bosnine igre – Adnan Harmandić.

"Mislim da smo previše opterećeni plasmanom u drugi krug. Svakog nam je dana u glavama pitanje kako da ostvarimo taj cilj, a to, zaista, stvara veliki pritisak. Kada bismo igrali neopterećeni, ostvarivali bismo bolje rezultate. Prošle godine niko nije mnogo očekivao od nas pa smo igrali polufinale Kupa kupova" riječi su Harmandića. I, zaista, možda bi ipak bilo realnije prihvatiti njegov prijedlog. S obzirom na to kakav nam je čitav sport, Bosna LO je još i dobra. A pritisak sputava. Iako su u prvom poluvremenu igrači Bosne napravili 12 tehničkih grešaka, Bosnin strateg ne smatra da je neuigranost uzrok poraza u Velenju. "Prije mjesec nismo imali nikakvu igru, za razliku od danas. Uoči sezone došlo je mnogo novih igrača, što je razumljivo. Svakako će vrijeme pokazati gdje nam je mjesto. Cilj nam i dalje ostaje druga pozicija. Nikada nisam spominjao da bih bio zadovoljan plasmanom u Kup kupova, jer sam i došao da bismo napravili korak više. No, činjenica je da izbor novih igrača nije urađen prema željama trenera. Volio bih da sam imao mogućnost odabira, sada bi situacija bila povoljnija" kaže Elezović.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *