Balkan-Handball.com

Šterbik debitovao za Barsu: „Želeo sam promenu – Nije bio problem u novcu „

Nekadašnji srpski vojvoda, sada španski reprezentativac, Arpad Šterbik (33), debitovao je za Barselonu u rutinsko odrađenom poslu nad Granoljersom 28:20 u katalonskom Super Kupu. To je bila šansa da Barselonin dres po prvi put obuče i do pre nedelju dana igrač Atletika iz Madrida, koji je na zvaničnoj prezentaciji objasnio razloge odlaska iz prestonice:

– Postoje momenti u životu kada osetite da vam je potrebna promena. Glava mi je govorila da treba da odem. Nije istina da sam imao ekonomskih problema sa Atletikom. Oni su ove godine potpisali više igrača nego ikada do sada. Nije sve u novcu. Prvu ponudu Barselone, imao sam još 2003. godine. Od tada su me želeli – rekao je čuvar mreže, koji je od 2004. godine osvojio tri EHF Lige šampiona sa Siudad Realom.

Direktor Eduard Kol, dodao je da je Šterbik došao za „manju platu nego što je imao u Madridu“, a legenda kluba, Enrik Masip, rekao je da „Barselona sada ima najbolje golmane na svetu“ imajući u vidu činjenicu da će Šterbik gol deliti sa Danijelom Šarićem, dok je sudbina Johana Sjostranda još uvek neizvesna, iako se zna da će narednog leta preći u THW Kiel.

28. FC Barcelona Intersport (15+13): Saric (Sterbik, m.31 a 60); Rocas (2), Gurbindo (2), Sorhaindo (1), Jernemyr (-), Raúl Entrerríos (2), Stranovsky (6,2p.), siete inicial, Sarmiento (1), Viran Morros (1), Noddesbo (1), Montoro (2), Aguirrezabalaga (3), Víctor Tomás (1), Ariño (-) y Rutenka (6,1p.).

20. Fraikin Granollers (11+9):Manel Pérez (Gonzalo Pérez de Vargas, m.31 a 60); Solé -(), Raúl Campos (3, 1p), Grundsten (1), Malasinkas (2), Del Arco (5), Resina (1), siete inicial, Félez (-), Blanxart (-), Capdevila (3), Arnau García (3), Salinas (1), Juárez (1), Pujol (-) y Reixach (-).

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *