Balkan-Handball.com

ŠTETA, ŠTETA, ŠTETA: Pelister ispustio bodove u Gudmeu

Fenomenalnih 57 minuta odigrao je Eurofarm Pelister na svom otvaranju sezone u Gudmeu protiv GOG-a, delovalo je da je na pragu velike pobede u gostima, ali su dve odbrane veterana Hagena i dve loše defanzivne reakcije u poslednjih tri minuta koštale poraza tim Željka Babića – 30:29 (14:14). 

Jedan realizovan zicer u finišu, ili malo bolja odbrana od pozicionog napada rivala, nedostajali su da makedonski vicešampion slavi pobedu u Danskoj. Timovi su se često smenjivali u vođstvu, o neizvesnosti govori i podatak da nijedan od protivnika nije imao više od +2 na svom kontu, ali je Eurofarm Pelister taj koji je češće bio u preimućstvu.

Sjajna „ball-control“ igra u napadu, sjajno uigrane akcije, vrhunska selekcija šuta i izbor rešenja u postavci 7 na 6, nisu krunisani bodovima. Igra GOG-a u tranziciji je nešto što se nije moglo u potpunosti sprečiti, ali je tim iz Bitolja uspeo da isparira lakim golovima kroz pozicioni napad. Ipak, utisak je da je odbrambena zona u samoj završnici popustila, ali to ne bi imalo previše značaja da veteran Hagen nije“skinuo“ zicer večeras odličnom Kušanu, a u sledećem napadu i šut Teu Marašu za remi iz izrađene, izgledne situacije. Pre toga, poslednji gol na meču postigao je Pitlik

Blistao je Stipe Mandalinić, pomenuti Tomislav Kušan na crti, kao i Blagojče Trajkovski među stativama. Na gol je stao sredinom prvog poluvremena i odbranio pet čistih zicera i sedmerac za nekoliko minuta, a sjajan je bio i u nastavku, sve do same završnice.

Mandalinić je meč završio sa 11 golova, Kušan sa osam, dok je na drugoj strani dominirala leva strana – krilo Jakobsen sa devet golova, i bek Pitlik sa sedam. 

GOG – Eurofarm Pelister 30-29 (14-14)

GOG : Emil Jakobsen 9, Simon Pytlick 7, Kasper Kildelund 5, Stig Tore Nilsen 5, Mathias Gidsel 2, Oscar Bergendahl 1, Anders Zachariassen 1.

Eurofarm Pelister : Stipe Mandalinic 11, Tomislav Kusan 8, Bojan Madzovski 3, Mario Tankoski 2, Josip Peric 2, Mateo Maras 2, Nenad Kosteski 1.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *