STRUGA 2015: Prvenac Strumičana, savladan Dinamo – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

STRUGA 2015: Prvenac Strumičana, savladan Dinamo

Rukometaši Strumice su zabeležili prvu pobedu na 43. turniru u Strugi. Nakon sinoćnjeg minimalnog poraza od Bešiktaša, makedonski vicešampion savladao je treći tim Rumunije – Dinamo Bukurešt, 25:24 (15:16). Strumičani su do trijumfa došle posle srčane igre i preokreta, nadoknadivši minus od četiri gola koliko su imali tokom prvog dela.

Posle igre gol za gol na samom početku, Dinamo je uspeo da stekne opipljiviju prednost, zahvaljujući golovima Alehandrua sa sedmeraca i preciznim udarcima Vrankovića spolja. U 11. minutu rezultat je bio 8:4, a tu prednost Rumuni nisu ispuštali tokom prvog dela. Strumica je imala par dobrih perioda, pre svega u odbrani, ali je izostala realizacija u prilikama za smanjenje na minimalan zaostatak, sve do poslednjih trenutaka 30. minuta. Prvo je Čanturija svojim šestim golom smanjio na 16:14, a onda je Sokolov pogodio iz kontre sekunda pre zvuka sirene.

Dinamo Bukurešt – Strumica 24:25 (16:15)

DINAMO

Makaria , Grigoras 4 odb, Irimus 6+1 odb – Rapčiuga, Ragot 1 , Diao 2, Alehandru 8 (5), Mironesku, Balut, Sandru 3, Čimpan, Vančea, Sulfić, Močanu, Vranković 4, Musavi 5

STRUMICA

Trajkovski 7 odb, Stojanovski 2 odb – Vasilev, Mladenovski 2, Hakov, Pecakovski, 5 (3) Milosavljević 2, Sokolov 3, Dimitrievski 3, Boseovski 1, Atanasov, Čanturija 8(3), Čizmović 1, Vezenkovski, Kulenović, Maić 1

strumica_grupnaMakedonski tim je uspeo da poravna početkom nastavka, 17:17, ali je Dinamo ubrzo stekao prednost od 20:18, zahvaljujući efektnoj 3 – 3 odbrani. Ipak, Strumičani su, kao i u prvom meču protiv Bešiktaša, pokazali veliku upornost, s tim šte je ona ovoga puta donela bodove. U 48. minutu, pri rezultatu 22:22, kiša je na 10-ak minuta prekinula meč, što je više odgovaralo momcima Marjana Ajdonova. Po povratku na teren, Boseovski i Pecakovski donose svom timu vođstvo od 24:22, koju rival nije uspeo da anulira do kraja. Musavi je, 60 sekundi pre kraja, smanjio na 25:24, ali je potom nepromišljenim startom na Čizmovića zaradio isključenje, pa je Strumica zadržala loptu do kraja i slavila lepu pobedu.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *