Balkan-Handball.com

Švalb „diže ruke“, Rajn Nekar Leven traži novog trenera

Iskusni stručnjak Martin Švalb obelodanio je da od naredne sezone neće više biti trener Rajn Nekar Levena. U nemačkim rukometnim kuloarima uveliko se razmenjuju spekulacije oko toga ko će biti njegov naslednik, a najčešće se pominju imena Dagura Sigurdsona, Kristijana Bergea i Sebastijana Hincea, koji pravi fantastične rezultate sa Bergišerom u prethodnih nekoliko sezona. Rukovodstvo „Lavova“ je odmah stavilo do znanja da je preduslov za Švalbovog naslednika da tečno govori nemački jezik.

Martin Švalb je kao razlog odlaska na kraju ove sezone naveo posledice pandemije koronavirusa, zbog kojih ne može da radi punim kapacitetom sa ekipom, niti da sprovede svoje zamisli u delo. 

-Ne možemo da treniramo kada smo i kako smo zamislili, zbog okolnosti se utakmice i treninzi odlažu i pomeraju na dnevnom nivou, jednostavno ne postoji mogućnost da se moji planovi sprovedu u delo. Niko tu nije kriv, ponajmanje klub, ali u ovakvom stanju ne vidim način da doprinesem. Ja živim u Hamburgu, tamo su mi porodica i prijatelji, i besmisleno je da na uštrb vremena koje bih proveo sa njima nastavim da radim nešto na šta ne mogu da utičem u meri u kojoj želim – rekao je Švalb.

On je na klupu „Lavova“ seo nakon šest godina pauze od rukometa prouzrokovane infarktom. Prethodno je, tokom devet godina rada u HSV-u, osvojio Bundesligu i Ligu šampiona. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *