Talant Dušebajev: "Epska pobeda za Siudad Real" - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Talant Dušebajev: "Epska pobeda za Siudad Real"

Talant Dušebajev: "Epska pobeda za Siudad Real"

0 komentar

 Ono što je uradio Siudad Real u nedelju uveče osvojivši treću titulu Lige šampiona, drugu zaredom, ne može niko osim njih. Posle minusa od pet golova, koji su doneli iz Kila (34:39) i još četiri gola, koje su imali na samo dvadeset minuta pre kraja, rukometaši jednog i neponovljivog, Talanta Dušebajeva, dobili su poslednju trećinu duela sa neverovatnih deset razlike, konačno 33:27 (13:14) u totalnoj histeriji "Don Kihot" Arene i tako odbranili naslov, osvojen prošle sezone. Fenomenalni Šterbik i sjajna podrška sa tribina slomili su "Zebre", koje su igrale nepovezano u napadu i totalno pali na samom kraju meča. Evo šta o tome kaže upravo jedan od najboljih igrača, a sada i trenera u istoriji rukometa, Talant Dušebajev.

– Psiha ekipa nam je donela pobedu. Igrači su verovali u sebe i svoju šansu. U prvih 45 minuta, promašili smo 16 situacija jedan na jedan sa golmanom, ali smo na kraju dali sve što smo mogli. Kiel je kontrolisao veći deo utakmice. To je bila epska i istorijska pobeda za nas. Ona je još vrednija, ako se zna da je na klupi Kila sedeo Alfred Gislanson, jedna od najznačajnijih osoba u današnjem svetskom rukometu, za mene. Hvala publici. Oni su nam bili veoma važni.

Ciudad Real : Kiel 33:27 (13:14)

Dvorana Don Quijote, gledalaca 5863, sudije: Višekruna i Stanojević  (Srbija).

Ciudad Real: Hombrados, Šterbik, Källman 4, Fernandez 4, Stefansson 8 (3), Parrondo, Abalo 5, Metličić 1, Rodriguez 4, Rutenka 4, Zorman 1, Entrerrios, Morros 1, Dinart.

Kiel: Omeyer, Martini, Lund, Wessig, Andersson 4, Lundström 4, Kavtičnik 7 (5), Anić, Lövgren 1, Ahlm 3, Zeitz, Karabatić 7, Klein, Jicha 1.

 

 

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball