Tomaž Ocvirk: Potpuno drugačiji meč, ali uspeli smo da izdržimo pritisak! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Tomaž Ocvirk: Potpuno drugačiji meč, ali uspeli smo da izdržimo pritisak!

Tomaž Ocvirk: Potpuno drugačiji meč, ali uspeli smo da izdržimo pritisak!

Marko Marjanović
0 komentar

Peti put za redom, balkanski „El klasiko“ pripao je ekipi Celja. Slovenački šampion je uz dosta sreće uspeo da osvoji vrlo važne bodove u borbi za šesto mesto u grupi, koje vodi u osminu finala EHF Lige šampona.

Iako su Celjani imali i plus pet tokom drugog poluvremena, Zagrepčani su bili jako blizu prvom poenu, ali je šut Mateja Hrstića u poslednjim trenucima završio pored gola. 

Hvatao se za glavu u neverici trener Tomaž Ocvirk u završnici, a poslednji pokušaj Hrstića je „jedva preživeo“, što je bilo jasno uočljivo na njegovom licu i govorom tela.

-Čestitke Zagrebu na dobroj utakmici. Znali smo da neće biti ni blizu lako kao u prvom meču, kada smo ubedljivo slavili u gostima. Bila je ovo potpuno drugačija utakmica. Naša odbrana je u prvom poluvremenu bila na visokom nivou, a u napadu smo bili korektni, pogodili sve što je trebalo. Još bolje smo započeli drugo poluvreme, ali je Zagreb uspeo da se vrati i izjednači. Međutim, ja sam ponosan na svoje momke upravo zbog reakcije pod pritiskom, kada je delovalo da će protivnik preokrenuti, uspeli smo da reagujemo i sačuvamo pobedu. Izdržali smo, pronašli rešenje u napadu, ali smo na kraju imali i sreće. Veoma važna pobeda – rekao je Ocvirk.

Celje se sada nalazi na šestom mestu u grupi sa šest bodova, dva više od Nanta. Ipak, francuski tim je odigrao dve utakmice manje. PPD Zagreb je ostao na začelju bez poena. Celjani već u četvrtak dočekuju Vesprem.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball