Tomovski poziva na oprez: Sa Česima moramo još bolje! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Tomovski poziva na oprez: Sa Česima moramo još bolje!

Verovatno lakše nego što su mnogi očekivali, reprezentacija Makedonije preskočila je prvu od dve prepreke ka plasmanu na Svetsko prvenstvo koje će se narednog januara održati u Švedskoj i Poljskoj.

Nakon pobede u Skoplju 30:22, poraz u Rumuniji 24:22 niko neće zameriti, pogotovu ako se uzme u obzir potpuna kontrola rezultata tokom 60 minuta. 

U poslednjem kolu baraža, Makedonija će se sredinom aprila boriti sa Češkom, a golman Martin Tomovski, koji je u Bukureštu bio sjajan sa devet odbrana, ističe da tim mora još podići nivo igre kako bi se ostvario cilj.

-Imali smo malo više rasterećenja zahvaljujući odličnom rezultatu u Skoplju, pa je protivnik nešto lakše dolazio do našeg gola. U napadu smo teško dolazili do realizacije, naišlo je i malo nervoze, što je na kraju rezultiralo porazom. Međutim, najvažnije je da smo prošli dalje, i da iz ovog poraza izvučemo pouke i analiziramo greške, kako se ne bi ponavljale. 

-Češka je kvalitetna selekcija, kao što je i Rumunija. Srećni smo što smo došli do ove faze, ali moramo dati sve od sebe da se poboljšamo do prve utakmice sa Česima. U ovom revanšu, odbrana je bila jači adut od napada, mada je bilo nekih problema i u defanzivi tokom prvog poluvremena. Odbrana nas je držala u ovoj utakmici. Ipak, jasno nam je da ćemo protiv Češke morati biti za jedan nivo bolji nego sa Rumunima – zaključio je čuvar mreže Makedonaca.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *