Treća pobeda Hrvatske u nizu - Bulatović i Radičević "poslale" remi u aut! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Treća pobeda Hrvatske u nizu – Bulatović i Radičević "poslale" remi u aut!

Treća pobeda Hrvatske u nizu – Bulatović i Radičević "poslale" remi u aut!

0 komentar

Oslobođene presije oko plasmana u četvrtfinale, najbolje rukometašice Hrvatske i Crne Gore pružile su za oko kvalitetnu partiju u „Koper Boks Areni“ u Londonu, a posle svih preokreta, na kraju su slavile Hrvatice 27:26 (12:12). Meč je rešen praktično u poslednjim sekundama, kada je u kontranapadu došlo do nesporazuma Anđele Bulatović i Jovanke Radičević. Lopta je od Bojane Popović otišla do Bulatović, a ova se posle nećkanja odlučila za pas ka Radićević, kojoj je lopta prošla kroz ruke i otišla u aut. Tako je i šansa Crnogorki da dođu barem do boda otišla u nepovrat.

A nije da ga nisu zaslužile. Obe ekipe su se smenjivale u vođstvu, igrale odlično i dopadljivo. Glavne role su imale najbolje, Andrea Penezić sa devet, odnosno, Bojana Popović sa deset golova, a još jedan dobar dan, imala je i Marina Vukčević na golu Crnogorki sa 13 odbrana, koja je u potpunosti nadmašila svoje koleginice, Grubišić i Jelčić (ukupno 6). Dva ključna gola u poslednjih pet minuta, postigla je Lidija Horvat (ukupno 5, kao i Tatari). Kod Crnogorki, Radičević i Katarina Bulatović su imale isti učinak.

Ova pobeda, gurnula je Hrvatsku u sam red favorita za osvajanje grupe, a mnogo toga će se znati posle duela Brazila i Rusije. Koliko to može biti dobro, toliko bi osvajanje drugog ili trećeg mesta moglo da nameri izabranice selektora Canjuge na neprikosnovene Norvežanke, koje bitku biju da dođu barem do pozicije broj 2, s obzirom da je poznato da je Francuska osvojila Grupu A.

Angola – Velika Britanija 31:25

TABELA:
BRAZIL 6
HRVATSKA 6
RUSIJA 4
CRNA GORA 4
ANGOLA 2
VELIKA BRITANIJA 0

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball