U Mariboru veruju u eliminaciju Kragujevčana - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa U Mariboru veruju u eliminaciju Kragujevčana

U Mariboru veruju u eliminaciju Kragujevčana

0 komentar

 Najzanimljivi duel u prvim mečevima evrokupova biče svakako onaj između Maribora i Radničkog iz Kragujevca. Prošle godine su Mariborčani, petoplasirana ekipa na kraju slovenačkog šampionata, više nego ubedljivo izbacili lazarevačku Kolubaru iz Kupa pobednika Kupova, s toga, ne čudi optimizam sa kojim slovenački tim ulazi u drugu sezonu na međunarodnoj sceni:

– Srećno smo, jer nam je žreb ponovo išao na ruku. Dobili smo protivnika koga možemo da savladamo, a troškovi puta u Srbiju neće biti veliki. Sa kvalitetom srpskog rukometa smo se upoznali prošle godine, kada smo izbacili Kolubaru. Naravno, sve moraju igrači potvrditi na terenu. Verujem da če ljubitelji rukometa u Mariboru uživati u novim međunarodnim utakmicama, a mi ćemo učniti sve da napravimo pravi spektakl. Pokušaćemo da napravimo tim, koji bi nadogradio prošlogodišnje rezultate – reči su direktora Maribor Branika, Andreja Baumana.

Prvi meč treće runde Čelendž Kupa, zakazan je za 26/27. novembar u Mariboru, dok je revanš sedam dana kasnije u Kragujevcu, Ne znamo kakav će ishod biti na terenu, s obzirom na isto tako dobru debitantsku sezonu Kragujevčana u Evropi, koju su okončali u četvrtfinalu. Kada bismo poređenja radi na rukometnu vagu stavili internet prezentacije ova dva kluba, dileme ne bi bilo. Kao da je reč o dve različite planete (MariborRadnički), a ne o klubovima istog ili sličnog rejtinga i budžeta. Kragujevčani, probudite se, stvarno nema više smisla ovako… 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball