Balkan-Handball.com

U TATRANU BESNI ZA SAVEZ: Nepoznavanje pravila odnelo pehar Kupa Slovačke!

Interesantna situacija desila se u finalu Kupa Slovačke,u kome je Tatran iz Prešova poražen od Povaške Bistrice (26:26 – 5:6) posle dve serije sedmeraca. Vladari slovačkog rukometnog prostora spremaju pismo EHF u kome će objasniti razloge kako je do poraza došlo suprotno pravilima koje propisuje slovački Savez. Posle nerešenog ishoda pristupilo se izvođenju sedmeraca, koje je posle pet serija okončano bez pobednika.

Delegat i supervizor utakmice zatražili su novih pet serija. Po pravilima potrebno je bilo odrediti pet izvođača u oba tima, ali je pobednik onaj ko nakon bilo koje naredne serije ostane u vođstvu. Oliver Rabek je pogodio na kraju sedme serije za 5:4 Tatrana, ali kako ni ekipa iz Prešova nije bila upoznata sa ovim pravilom, nastavilo se sa izvođenjem sedmeraca do desete serije, koja je završena trijumfom tima iz Bistrice 5:6.

  • Pravila  u ovom slučaju prevashodno moraju da znaju službena lica na utakmici. Bila je situacija i u EHF Kupu na utakmici Hafnafjordura i Sankt Petersburga, kada je delegat pogrešio, a EHF priznao grešku i naložio novi meč. Iz slovačkog Saveza stigla je odluka po kojoj smo morali odmah da reagujemo posle meča. Žalićemo se i EHF-u – kaže direktor Tatrana Miro Benicki.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *