Vajnhold doneo Kilu Superkup Nemačke – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Vajnhold doneo Kilu Superkup Nemačke

U zanimljvom finalu nemačkog Superkupa, šampion Kil je savladao osvajača Kupa Flensburg sa 27:26 (12:14). Meč je odlučio pogodak Štefana Vajnholda u poslednjem minutu.

Pred više od 6 000 navijača u „Porše“ Areni u Študgartu, Flensburg je ispustio prednost od pet golova, koliko je imao tokom prvog poluvremena.  Prepoznatljiva 3-2-1 odbrana Alfreda Gislasona nije funkcionisala protiv raspoloženog napada rivala, a ni novajlija Nikos Kacijanis nije briljirao u prvim zvaničnim minutima među stativa „Zebri“. Danski tandem Svan Hansen – Mogesen vukao je tim sa severa do rane prednosti od 6:2, a nešto kasnije  12:7.

Poboljšanje u Kilovoj igri usledilo je nakon ulaska Niklasa Landina i promene odbrane na 6-0. Vajnhold je proradio u napadu, što je bilo dovoljno da se zaostatak smanji do odlaska na odmor – 14:12.

Početkom nastavka, Šprenger i Vinček su najviše doprineli da se rezultat poravna, 17:17. Glandorf je držao Flensburg u minimalnoj prednosti, ali su ostali bekovi Ljube Vranješa previše grešili, pa je preokret bio neminovan. U prvo vođstvo, crno – beli su došli nakon gola Vajnholda – 20:19.

Poslednjih deset minuta meča, obeležile su brojne greške oba tima i česte smene u vođstvu. U 60. minut ušlo se sa vođstvom Kila od 26:25, koje je Mogesen uspeo da anulira. Ipak, produžetke je sprečio Štefan Vajnhold, pogotkom par trenutaka pre završnog zvuka sirene, donevši aktuelnom šampionu veliko slavlje, a navijačima svog bivšeg kluba veliko razočarenje.

Upravo je nemački desni bek bio najefikasniji u pobedničkim redovima sa šest golova. Marko Vujin je postigao četiri, Domagoj Duvnjak tri. Na drugoj strani, Mogesen i Egert su pogađali po sedam puta.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *