Velika igra BiH u Dizeldorfu nije nagrađena bodovima! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Velika igra BiH u Dizeldorfu nije nagrađena bodovima!

Uprkos svim očekivanjima i nemogućim okolnostima, reprezentacija Bosne i Hercegovine predstavila se u fenomenalnom svetlu na gostovanju Nemačkoj u Dizeldorfu, ali sa 11, u drugom poluvremenu i 10 igrača, nedovoljno da ostane neporažena. U okviru 1. kola kvalifikacija za Euro 2022, Nemci su opravdali ulogu favorita slavivši sa 25:21 (9:13), a pitanje pobednika rešeno je tek u poslednjem minutu.

Nemačka – BiH 25:21 (9:13)

Nemačka: Hajnefeter, Biter – Pekeler 5, Genshajmer 4, Hefner 4, Rajhman 3, Kastening 3, Kun 3, Lemke 1, Semper 1, Knor 1

BiH: Burić – Prce 8, Herceg 5, Predragović 3, Karačić 2, Ćosić 2, Ovčina 1

Stotinak sekundi pre kraja, „Zmajevi“ su imali napad pri rezultatu 23:21, ali nisu uspeli do kraja ni da šutnu na gol. Ipak, momci Bilala Šumana su oduševili, naročito ako se zna da su jedva uspeli da sakupe dovoljan broj zdravih igrača da se uopšte pojave na meču. EHF je odbio zahtev da odloži utakmicu, a da nije, ne bismo gledali rukometnu poeziju Bosne i Hercegovine u prvom poluvremenu. Benjamin Burić je odbranio bar pet zicera, a veteran Nikola Prce bacao u rebus protivničku odbranu, i to sa desnorukom bekovskom postavom uz Hercega i Karačića.

Nakon 15 minuta igre, gosti su vodili sa 6:2, i tu prednost uspeli da sačuvaju do odlaska na odmor. Ipak, svežina Nemaca je očekivano došla do izražaja u nastavku, a do preokreta su između ostalog došli i zahvaljujući ružnoj situaciji iz 34. minuta, kada je Ivan Karačić iznet na nosilima sa terena nakon što je povredio skočni zglob.

Delovalo je da je sve gotovo kada su izabranici Alfreda Gislasona poveli sa 20:16, ali tako nije mislio Benjamin Burić. Najbolji golman Bundeslige je sa par odbrana u nizu održao glavu tima iznad vode, ali jednostavno nije bilo dovoljno energije u samoj završnici. 

Nakon prve runde takmičenja, Nemačka i Austrija imaju po dva boda, dok su Estonija i BiH bez poena. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *