Veliki posao makedonskih kadeta: Osvojeno EP B divizije, obezbeđeno naredno Svetsko i Evropsko prvenstvo! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Veliki posao makedonskih kadeta: Osvojeno EP B divizije, obezbeđeno naredno Svetsko i Evropsko prvenstvo!

Veliki posao makedonskih kadeta: Osvojeno EP B divizije, obezbeđeno naredno Svetsko i Evropsko prvenstvo!

Marko Marjanović
0 komentar

Veliku stvar za makedonski rukomet napravili su kadet ove reprezentacije osvojivši Evropsko prvenstvo B divizije u Rigi. U finalnom meču, izabranici Radeta Stojanovića savladali su Švajcarsku 24:22 (13:10), osvojili trofej, a što je najvažnije, obezbedili direktan plasman na naredno Svetsko prvenstvo kadeta (2023), odnosno Evropsko prvenstvo juniora (2024).

U finalu, najefikasniji je bio Tomislav Dimkovski sa sedam golova, ispred Aleksandra Petkovskog sa šest i Mirčeta Kalajdžieskog sa četiri.

Kod Švajcaraca, Gino Stenarts je bio najbolji sa 11.

Jako teško je balkanska selekcija došla do ovog trijumfa. Nije klonula ni kada je u završnici gubila 22:20 – preko Šulevskog i Dimkovskog (dva gola) je preokrenula minut i po pre kraja, a Švajcarci su poslednji napad bacili u aut, pre nego što je stavljena „tačka na i“. 

Prethodno, Makedonija je najpre u grupi pobedila Tursku, Letoniju i tzv. *Kosovo, da bi u polufinalu sa deset razlike nadigrala Luksemburg. 

 

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball