Velimir Petković o ukidanju baraža za SP 2021: Ovo nije fer, još osam meseci je ostalo do Prvenstva - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Velimir Petković o ukidanju baraža za SP 2021: Ovo nije fer, još osam meseci je ostalo do Prvenstva

Velimir Petković o ukidanju baraža za SP 2021: Ovo nije fer, još osam meseci je ostalo do Prvenstva

zika.bogdanovic
0 komentar

Novi selektor reprezentacije Rusije, Velimir Petković, nije zadovoljan odlukom EHF da praktično ukine baraž za Svetsko prvenstvo 2021 u Egiptu. Rusi su u aprilu imali zakazana dva duela sa Turskom u pretkvalifikacijama, posle čega bi ih sačekala Švedska u junu:

  • Mislim da je EHF mogao da donese pošteniju odluku prateći sportske principe, tako da svi timovi imaju pravo da se bore za kartu za Svetsko prvenstvo. Do Prvenstva ima još osam meseci, u jesen je bilo moguće organizovati kvalifikacije. Mogli su da se organizuju mini turniri u zemljama sa najvećim rejtingom, to bi uzelo samo pet dana. Ne bi bilo lako da se Rusija plasira u Egipat, ali oduzeti šansu zemljama poput Srbije, Poljske i Rusije šansu da igraju, to je pogrešno. Našao se termin za Final4 Lige šampiona u sred naredne sezone, međutim, ovo nije fer odluka što se tiče reprezentacija – rekao je Petković za zvanični sajt Federacije. 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball