Vensan Žerar: EHF i IHF ne poštuju igrače, brojaćemo povređene na kraju februara! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Vensan Žerar: EHF i IHF ne poštuju igrače, brojaćemo povređene na kraju februara!

Golman Pari Sen Žermena i reprezentacije Francuske, Vensan Žerar, izvesno će biti prvi izbor Gijoma Žila na predstojećem Mondijalu u Egiptu, ali u kvalifikacionim mečevima za EURO 2022 protiv Srbije, (5. i 9. januar). 

U intervjuu za sajt francuske Federacije, 34-godišnji čuvar mreže za kojim je i fajnal-for Lige šampiona, kritikovao je takmičarski kalendar koji je u dobroj meri imrovizovan zbog posledica koronavirusa, a zbog kojeg se, činjenica je, mnogo igrača izlaže ogormnom zdravstvenom riziku.

-Znamo da je sezona duga i naprona, za to se i pripremamo. Uvek se maksimalno trudim da budem učinkovit, i nikada ne žalim zbog toga. Ipak, očigledno da EHF i IHF nisu baš obratili pažnju na  kampanju „Don’t play the players“, koja je pokrenuta pre dve godine. Jasno je da nema poštovanja prema igračima i njihovom fizičkom zdravlju. Idu nam evropske kvalifikacije, Svetsko prvenstvo, a potom i mnogo utakmica Lige šampiona u Februaru.  Kada to saberete, mnogi od nas će igrati više od 20 utakmica za dva meseca, uključujući i puno putovanja između, koja su takođe izvor stresa.

Uprkos tome, Žerar nije ni pomišljao da otkaže učešće u Egiptu.

-Pripremamo se fizički za taj niz mečeva i igraćemo ih sa radošću, ali ćemo na kraju morati da brojimo povređene – upozorava Žerar.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *