Balkan-Handball.com

VRANJEŠ REKAO „NEIN“: Ko će biti nemački Mesija?

Jedno od zanimljivijih pitanja ovog rukometnog leta je ko će biti novi selektor Nemačke. Velika želja tamošnjeg Saveza bila je Ljubomir Vranješ, ali se ona neće ostvariti:

“ Obavestio sam Rukometni Savez Nemačke da, za sada, neću biti u mogućnosti da obavljam funkciju nemačkog selektora. Odluku sam doneo zajedno sa svojom porodicom. Bila je velika čast biti među kandidatima, siguran sam da će pronaći pravu osobu za taj posao“ – napisao je Vranješ na svom Fejsbuk profilu.

Nemci imaju još dva imena u igri – Dagur Sigurdson i Markus Baur. Islanđanin se još uvek ne oglašava povodom eventualnog dodatnog posla ( trenutno je trener Fukse Berlina ), tako da su sve veće šanse da Baur, koji je u nedelju sa juniorskom repreznentacijom postao prvak Evrope, preuzme ogromnu odgovornost. Pogotovu ako se uzme u obzir da ga je u tome javno podržao i Štefan Krečmar.

Ko god da preuzme vruć krompir u ruke, imaće najteži zadatak u karijeri. Nemački nacionalni tim je u krizi rezultata od 2007, a ona je kulminirala ovog leta kada ih je Biglerova Poljska odvojila od drugog velikog takmičenja za redom. Izostanak iz Katara bila bi velika katastrofa kako za nemački, tako i evropski rukomet, jer se radi o Amazoniji rukometne planete. Bojazan na sveukupne posledice po ovaj sport, jedan je od razloga što su Nemci ipak uvršćeni u glavni žreb za Mondijal, na uštrb Australije. Sada javnost očekuje da novi predvodnik i igrači opravdaju ovu odluku dobrim rezultatom. A šta je dobar rezultat, i koliko je on ostvariv, veliko je pitanje.

Ime novog selektora trebalo bi da bude poznato najkasnije do 19. avgusta, kada je na programu Superkup.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *