Vujović odneo bod iz Zagreba! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Vujović odneo bod iz Zagreba!

Vujović odneo bod iz Zagreba!

0 komentar

Večeras je u "Ledenoj dvorani" bilo veoma toplo. Niko nije očekivao da će u meču drugog kola Lige šampiona, Vardar voditi do 55. minuta, u pojedinim trenucima i sa šest golova razlike, i da će posle -2, na samo minut i 40 sekundi pre kraja, uspeti da se vrati u život i uzme bod. Na kraju 28:28 (10:16). Heroja je mnogo, ali treba krenuti prvo od čoveka koji je taktičkom postavkom, izvojevao veliku pobedu, Veselina Vujovića.

Bivši selektor Makedonije, iznenadio je sve, a pogotovo kolegu Červara brzom igrom, transformacijom iz odbrane u napad, koja se završavala ubitačnim probijanjima nesigurne odbrane Zagrebaša od strane bekova Makedonaca, pre svega Pribaka i Vukadinovića. Blažević je spustio rampu na gol, tako da je u 6. minutu na semaforu bilo 1:6 za šampiona Makedonije. Zagrepčani uspevaju da se konsoliduju, pre svega podstaknuti dobrim odbranama Sovića, te smanjuju razliku postepeno, ali ni u jednom trenutku ne ugrožavaju vođstvo Skopljanaca. U tim trenucima se razigrao i Alušovski na krilu, kao i Rakčević na crti, tako da "uspavani" i usporeni domaći igrači odlaze na poluvreme sa -6, na semaforu (10:16). 

Bekovska trojka Bičanić-Duvnjak-Lazarov ništa nije pokazala. Agresivni Makedonci, plod vrhunskog motivatora Vujovića, kao ose su napadali nesigurne napadače. Početak drugog dela, kao i uvek, donosi zaklinjanje u preokret i skoncentrisaniju igru domaćina. Smanjuju prednost na dva (19:17) već posle sedam-osam minuta preko Vukića, ali to je sve, jer ponovo radi veza Pribak-Rakčević, uigrana još iz dana juniorske reprezentacije Srbije i Crne Gore. Ponovo je razlika veća, a u 49. minutu i 26:21 za Skopljance. Tada nastaje pad, jer na golu iskusni Vlado Šola brani sve. Dva puta sa krila, sa crte, sedmerac. U 55. minutu je već nerešeno, a minut kasnije Lazarov postiže gol za 27:26. I kada je proključala "Ledena dvorana" i kada je Lino na tajmu rekao "nema srljanja", desilo se ono što niko nije očekivao. Červar traži tajm na 1:45 pred kraj i dve razlike za svoju ekipu, za vreme koga Vujović nemoćno širi ruke, ali nastavak demantuje sve aktere. Fantastični Mitrevski brani kontru Voriju i zicer Džombi, a Makedonci postižu dva gola u poslednjem minutu, što uz promašaj Duvnjaka par sekundi pred kraj, daje velikih 28:28, i nadu da Vardar može uz eventualnu pobedu nad Zagrebom u Skopju, napravi veliki rezultat u Evropi.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball