Barbara Varlec: "Imamo sve što nam treba!" - Balkan-Handball.com
Naslovna Intervju nedelje Barbara Varlec: "Imamo sve što nam treba!"

Barbara Varlec: "Imamo sve što nam treba!"

0 komentar

 Regionalna liga stiže i u Srbiju. Odavno nema karata za utakmicu Zaječara i Krima koja je očekivano izazvala veliko interesovanje. Iz mnogo razloga. To je prvi zvanični meč WRHL-a u Srbiji i prvi put posle nekoliko godina na zvaničnu utakmicu dolazi klub visokog renomea u evropskim okvirima. Nije prvi put da imamo Srpkinje u Krimu, ali prvi put imamo Slovenku u Zaječaru. Desni bek srpskog tima i reprezentativka Slovenije, Barbara Varlec bila je odličan sagovornik pred ovosezonski debi Amazonki pred svojim navijačima.


Barbara kakvi su tvoji utisci o Srbiji i Zaje
čaru?


-Pa super su, dobro sam se snašla, ljudi su uopšte ovde dobri i prijatni. Devojke su me takođe fino prihvatile, dobre su prema meni, prijatne i žele da pomognu u svakom trenutku.


Kakva je razlika u metodi rada u Krimu i Zaječaru ?


-Dragan Markov i Marta Bon imaju svoje metode rada, svaka je po sebi posebna na neki svoj način. U suštini igra je ista, nema tu mnogo odstupanja. Trenirali na ovaj ili onaj način  – cilj je isti, a to su uigravanje i pobede. Tako da ne pravim neku bitnu razliku, uglavnom je reč o samom pristupu treningu.


Pripremni period je na izmaku, a Zaječar ima kompletno nov tim. Da li je period uigravanja bio dovoljan i da li je ekipa spremna za izazove?


– Mislim da ne postoji ekipa na svetu koja je stvorena preko noći, svaki tim zahteva period adaptacije i uigravanja. Devojke su sa svih strana, ali moram reći da smo se dobro uklopili, i da činimo jak i kompaktan kolektiv. Normalno treba nam još uigravanja, ali svakog dana je to na jednom višem nivou. A uostalom upravo su utakmice te koje očvršćuju tim , tako da ih sve sa nestrpljenjem iščekujemo. Verujem da imamo ono što nam treba i da ćemo postići zacrtane ciljeve.


A ciljevi i dometi ove ekipe su?


– Ekipa ima puno pravo da veruje da će ispuniti sve zadate ciljeve, a to je titula u domaćem prvenstvu i plasman na „Final Four“ u Regionalnoj ligi, što se tiče Challange kupa o tome još nije bilo reči, ali su i tu sigurno visoki ciljevi.


Utakmica u Podgorici nam ne daje baš puno optimizma za ispunjenje ciljeva, moramo priznati da je samo šest golova u prvom poluvremenu – izuzetno malo ?


– Protiv Budućnosti uopšte nismo pokazali ono što znamo. Uopšte nismo bili na visini zadatka, ali sam uverena da su greške iz te utakmice prošlost i da ćemo već protiv Krima pokazati svoje pravo lice. Šest golova – to je stvarno, stvarno malo. Jednostavno to prvo poluvreme nije bilo naše, već u drugom podigli smo ritam i odigrali 17:16, samo gol zaostatka, što je već pokazalo znake „buđenja“, ali nažalost prekasno. Taj poraz nam je sigurno ukazao na neke propuste ali nas i ojačao, sada idemo dalje u nove pobede.


Koga vidiš kao šampiona Regionalne lige?

– Pa ne bih da potcenjujem ni jedan tim, ali mislim da Budućnost ima sve preduslove za novog šampiona.


Kakav osećaj preovlađuje pred prvi duel protiv Krima, prvi put ćeš biti na suprotnoj strani?

– Sigurno da je drugačiji osećaj, nego pred utakmicu u Podgorici. Igrati protiv dojučerašnjih saigračica svakako predstavlja jedan veliki izazov i n
ovo iskustvo. Ali, to je profesionalizam, mora se preko toga i vremena za tenziju nema.


Šta očekuješ od utakmice sa Krimom?


– Pre svega dobru i borbenu igru na visokom nivou. Očekujem da svih šezdeset minuta, na prvom mestu da odigramo kvalitetnu odbranu i verujem da će nam upravo ona doneti povoljan rezultat.


Jedan savet- kako zaustaviti Andreu Lekić, glavnog pokretača igre Krima?


– Nemam prava da dajem treneru savete. Verujem da on vrlo dobro poznaje Andreu Lekić i da će naći pravo rešenje, a kako bih je ja zaustavila – pa to ću zadržati za sebe i prikazati na terenu. Takođe, ne bih izdvajala ni jednu igračicu Krima jer svaka ima svojih kvaliteta, ali na prvom mestu želim da mi, i samo mi ispoštujemo zahteve trenera i neće biti problema oko krajnjeg rezultata.


DARKO STRATIJEV

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball