Dejan Manaskov pred "Kroacija Kup": Afirmacija budućnosti glavni cilj u Umagu - Balkan-Handball.com
Naslovna Intervju nedelje Dejan Manaskov pred „Kroacija Kup“: Afirmacija budućnosti glavni cilj u Umagu

Dejan Manaskov pred „Kroacija Kup“: Afirmacija budućnosti glavni cilj u Umagu

zika.bogdanovic
0 komentar

Makedonska reprezentacija u izmenjenom sastavu, nametnutom povredama nekih važnih igrača, suprostaviće se Hrvatskoj (večeras od 18.30) i Crnoj Gori na „KROACIJA Kupu“ u Umagu ovog vikenda. Vihorno makedonsko krilo, Dejan Manaskov, prošao je mnogo toga u poslednjih godinu dana. Od rastanka sa Metalurgom preko uspešne epizode u nemačkom Veclaru do turbulentnih par meseci prilagođavanja u skopskom Vardaru. Željan igre i motivisan, momak koji je više puta pokazao da može biti „svetska klasa“ na svojoj poziciji, dočekuje i nove mečeve u državnom timu kao jedan od iskusnijih, a tek su mu 23 godine…

– Dobro smo trenirali ova dva-tri dana, koliko smo imali prilike da se „vidimo“ u Skoplju. Prvi put smo u ovakvom sastavu, mladi igrači su želji dokazivanja, i nadam se da će se neko istaći dobrim partijama i zaslužiti da bude u kombinaciji za EURO 2016 u Poljskoj. Ovo je velika šansa za sve njih.

Puno povreda ključnih igrača (Mirkulovski, Stoilov, Jonovski, uz izostanak Mojsovskog) u nezgodnom trenutku pogađa makedonski državni tim. Koliko povrede, ali i to da je za razliku od svih prethodnih godina, sada veiki broj reprezentativaca u inostranstvu, može da vas poremeti u najvažnija tri meseca ove generacije, od januara do aprila, od Poljske do kvalifikacija za Olimpijske Igre, za koje ste praktično i obezbedili plasman?  

– Tako je kako je u ovoj EHF nedelji. Na nama je da se i u ovom sastavu borimo do kraja. Kada bolje razmislim, nije toliko ni loše da selektor vidi kakve bi alternative mogao da ima na određenim mestima. Dobro je što momci igraju u inostranstvu i ne mislim da ćemo imati problema u januaru. Nadam se da ćemo svi biti zdravi, pa ako Bog da, da nam se poklope kockice i ostvarimo san ove generacije – plasman u Rio. To bi bila kruna svega.

Kakve utakmice očekujes sa Hrvatskom i Crnom Gorom?

– Daćemo sve da pobedimo, ali rezultat neće biti u prvom planu. Bitno je da ovi mladi igrači iskoriste svoju šansu i da se nametnu za dalje. Dobro će im doći i za samopouzdanje, da to što pokazuju u svojim klubovima, prenesi i na nacionalni tim.

Ne igraš puno u Vardaru pored Timura Dibirova, za razliku od velike minutaže, i u Metaurgu, i u Veclaru. Koliko to utiče na tvoju formu i samopouzdanje?

– U pravu ste, imam malo manje minuta na terenu, ali to me ne zabrinjava. Duga je sezona, biće još puno mečeva, imaću priliku da igram više. Moje je da treniram, a trener je taj koji odlučuje ko i koliko igra. Spreman sam, u formi, dobijam više prilika u SEHA ligi. Zadovoljan sam onim što prikazujem i kako se osećam, ali naravno, uvek može bolje – jasan je Dejan Manaskov.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball