Direktor RK Vojvodina, Darko Jevtić: Želja Kordi, poverenje Kukiću - Balkan-Handball.com
Naslovna Intervju nedelje Direktor RK Vojvodina, Darko Jevtić: Želja Kordi, poverenje Kukiću

Direktor RK Vojvodina, Darko Jevtić: Želja Kordi, poverenje Kukiću

zika.bogdanovic
0 komentar

Član stručnog štaba RK Vojvodina, Dragan Kukić, dobio je poverenje uprave kluba i vodiće prvi tim do kraja kalendarske godine. Dugogodišnji pomoćnik prvih trenera srpskih šampiona, preuzeo je palicu posle razlaza sa Boškom Rudićem, a na premijeri usledila je pobeda nad skopskim Metalurgom 23:21. Direktor kluba Darko Jevtić, u razgovoru za Balkan-Handball.com, ne krije ime trenera koji je bio velika želja kluba:

  • Posle odlaska trenera Rudića, uprava RK Vojvodina je istakla želju da novo rešenje na klupi bude stranac. Ne krijemo da smo u ulozi trenera želeli da vidimo gospodina Zdenka Kordija, koji je odlični radom pomogao da našički Nexe od hrvatskog proseka postane standardni član SEHA lige. Želja je bila obostrana, ali su presudili neki tehnički razlozi, zbog kojih saradnja u ovom trenutku nije moguća. Gospodin Kordi ostaje velika želja RK Vojvodina. Smatramo da poseduje ljudske i trenerske karakteristike koje su baš po meri našeg kluba. Gledaćemo i svojski se truditi da se ta saradnja i ostvari u budućnosti, ali napominjem da i pored obostrane želje, ona u ovom trenutku nije bila moguća – kaže Jevtić i dodaje:
  • S ozbirom da je ekipa vanredno dobro prihvatila šok terapiju pred meč sa Metalurgom, doneli smo odluku da u narednom periodu podržimo Dragana Kukića, našeg dugogodišnjeg trenera i člana stručnog štaba, koji će voditi ekipu zaključno sa krajem godine. Tada ćemo uraditi presek i proceniti šta dalje. Milan Mirković ostaje asistent, Dejan Aničić trener golmana, a za fizičku pripremu će biti zadužen Aleksandar Jovančević, koji i pored angažovanja u KK Crvena zvezda, ostaje sa nama. Mišljenja smo da ovaj stručni štab može uspešno da izvede ovu godinu do kraja.

Šta biste voleli da vidite na preseku?

  • Sa kvalitetom ovog tima pre starta sezone očekivali smo četiri-pet pobeda u SEHA GAZPROM ligi. Naravno da je situacija poremećena porazom od Dinama. Da budem jasan, Metalurg je i pre sezone bio planiran kao utakmica u kojoj možemo da budemo ravnopravni. Nije ostalo još puno takvih utakmica. Ono što je sada jasno da će nama udarne utakmice biti u decembru protiv Dinama u Pančevu i Nexe-a u Novom Sadu. Tu očekujemo pozitivne reuzltate, ali naš prevashodni cilj jeste da igrači imaju odnos prema dresu kakav su imali protiv Metalurga. To tražimo od njih 60 minuta. Bez obzira na rezultat i protivnika, to su igrači šampiona države prema kojima su obaveze ispunjene u ovo jako teško vreme. Prema tome, očekujemo da imaju takav odnos prema klubu.

Čekaju vas i dueli sa Vinterturom u drugom kolu EHF Kupa.

  • Odigraćemo obe utakmice u Vinterturu koje će poslužiti za podizanje individualne i kolektivne forme. Ići ćemo tamo maksimalnoa motivisani, ali zna se da je prednost na strani domaćina u takvim situacijama. Učinićemo sve da dostojno reprezentujemo srpski rukomet.

Vojvodina, čini se, ima kvalitetniji sastav nego prethodnih sezona ili ipak ne delite to mišljenje?

  • Ušli smo u sezonu sa 90% ispunjenih želja u prelaznom roku. Zaista smo mislili da imamo jedan tim prema željama i očekivanjima. Ne previše u SEHA ligi i Evropi, ali spreman da sve osvoji u Srbiji. Narušili smo taj rezultatski imperativ porazom u Super Kupu. Ostaje da to do kraja sezone ispravimo. Niko nije očekivao ovakav start i blede partije, ali ima još dosta vremena da se stvari poprave. Već sa Metalurgom smo dobro izgledali i radili prave stvari. Do kraja sezone ima još dosta. Stalno naglašavam da je 24. februar poslednji dan za transfere u Evropi. Do tada su promene moguće, možemo i mi pojačani da uđemo u domaće prvenstvo. Stvorili smo renome kluba u regionu i Srbiji. Ovaj roster zaslužuje da bude najbolji u Srbiji. Imamo podršku sponzora i grada Novog Sada, to moramo da opravdamo na svakom koraku.Ako igrači to shvate, problema neće biti. Bez maksimalnog davanja svih 60 minuta u današnjem rukometu ne možete da pobedite ni slabije od sebe – zaključio je direktor Novosađana Darko Jevtić.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball