Ivan Slišković slavi prvu bronzu: Bićemo još bolji u Riju - Balkan-Handball.com
Naslovna Intervju nedelje Ivan Slišković slavi prvu bronzu: Bićemo još bolji u Riju

Ivan Slišković slavi prvu bronzu: Bićemo još bolji u Riju

zika.bogdanovic
0 komentar

Prvu medalju oko vrata sa reprezentacijom Hrvatske stavio je Ivan Slišković. Levi bek Vesprema, koji je za nacionalni tim debitovao na EURO 2014 u Danskoj, pokazao je partijama u Poljskoj da je sadašnjost i budućnost nacionalnog tima:

– Bilo je jako teško igrati za bronzu, psihološki i fizički, ali izdržali smo meč sa Norvežanima. Digli smo se nakon poraza od Španije. Čestitam mojoj ekipi – rekao je Splićanin, koji nije želeo da ističe, ni sebe, niti bilo koga od saigrača nakon šeste medalje sa Evropskih prvenstava za Hrvatsku:

– Nema tu novih heroja. Ni jedan pojedinac ne može sam. Napravili smo odličan rezultat. Hvala publici koja nas je pratila ovde u Krakovu i u Hrvatskoj.

Niste imali medalju u fokusu pre polaska u Poljsku, ali ste pokazali da je Hrvatska i dalje među vrhunskim rukometnim nacijama…

– Malo smo se podmladili, a imali smo i taj jedan poraz od Slovenije od 15 razlike. Znali smo da smo dobri i da vredimo više. Ta utakmica protiv Poljske je svima pokazala koliko smo dobri i šta možemo da napravimo. Verujem da ćemo u budućnosti biti još bolji.

Kako vidiš iz ove perspektive Rio 2016?

– Zadovoljan sam jer smo bronzom obezbedili SP 2017. To nam donosi dane odmora pred Rio, ako uspemo da se plasiramo. Nadam se da ćemo imati dovoljno vremena da se pripremimo i uhvatimo konstantu od prvog meča, a ne kao ovde, gde smo bili toplo-hladno. Verujem da će u Riju biti još bolje.

Šta je bilo najbolje u igri Hrvatske?

– Svaki put kada smo igrali odličnu odbranu i imali pomoć golmana, rezultati su bili ubedljvo u našu korist. To bih izdvojio. Bilo je dosta novih igrača koji su pokazali da se na njih može ozbiljno računati u budućnosti. To je veliki dobitak.

Ušao si u 25. godinu i pokazao da si sazreo u ulozi reprezentativca…

– Moje je da treniram i da budem što bolji. Zadovoljan sam sa ovim turnirom. Može bolje, ali ponekad treba uživati u trenutku – iskren je Slišković koji se od četvrtka okreće klupskim obavezama u Vespremu.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball