Balkan-Handball.com

Jovica Cvetković: "Izvukli smo maksimum!"

 Reprezentacija Srbije ulazi u poslednje dane učestvovanja na Svetskom prvenstvu. Posle teškog poraza od Poljaka, „Orlovima“ ostaje utakmica sa Makedoncima, u kojoj pobedom traže priliku za lep plasman u grupi, a samim tim i borbu za sedmo mesto, koje bi na kraju, bilo okarakterisano kao odličan rezultat posle nekoliko godina pauze. U holu zadarskog hotela „Kolovare“, selektor Srbije, Jovica Cvetković, odgovarao je na pitanja novinara.

Posle svih uspona i padova, ovo Svetsko prvenstvo će biti jedno dragoceno iskustvo za ovu generaciju srpskih rukometaša?

– Izdržali smo onoliko, koliko smo mogli. Povrede i umor su učinili svoje. Povrede su skratile klupu, tako da je bilo manje igrača, kojima smo mogli da manipulišemo.  Sigurno je da su dobri rezultati i otvorena mogućnost da napravimo nešto o čemu nismo ni sanjali, pritiskali sve, ali očigledno je da nije bilo kiseonika. Izvukli smo maksimum od ekipe u ovom momentu, i desilo se, šta se desilo. Nećemo da tugujemo.  Gledaćemo da se danas oporavimo i fizički, i psihički, i da u sledećoj utakmici damo svoj maksimum. Čitavo prvenstvo je za nas jedno veliko iskustvo. Napravili smo dosta, imali uspona i padova. Prolazimo kroz faze tuge i radosti, a ispred nas je bolji put, nego što je bio pre Svetskog prvenstva. Teška su ova iskušenja, i niko od nas ne voli da gubi, ali mora tako. Preko svih poraza se dolazi do jedne dobre budućnosti. Svi procesi u koje smo ušli, išli su prebrzo. Očekivao sam da će sporije ići, ali u svakom slučaju je dobro.

Utakmica sa Makedonijom će uraditi mnogo na tom završnom utisku. Ipak, nije isto igrati za sedmo ili jedanaesto mesto.

– Svakako da nije isto.  Takmičimo se da pobedimo svakoga. Nadam se da ćemo pobediti u toj utakmici.

Da li će biti teško motivisati igrače u tom meču?

– Sve je to tačno, ali gledaćemo da se mobilišemo i damo sve od sebe na terenu. Igrači su svesni da ovo nije neuspeh i zato ne treba tugovati. Idemo napred, pa koliko možemo. Ne trpimo mi nešto zbog ovog poraza, koji je proizvod umora i tog jednog kuršlusa u glavi, koji je nerealan, ali razumljiv, s obzirom da su svi reprezentativci, takmičari.  Niko od nas ne voli poraz. Ni ja ga ne volim, bez obzira što sam svestan razloga za tako nešto.  Mislim da ćemo se motivisati i odigrati dobro.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *