Balkan-Handball.com

PONOVO ZA SRBIJU, Sanja Damnjanović: U najjačem sastavu možemo puno!

Posle dve godine i tri meseca od poslednjeg nastupa za nacionalni tim, Sanja Damnjanović, vratila se reprezentativnim obavezama u prvoj EHF nedelji posle osvajanja devetog mesta na EP 2016 u Švedskoj. Levi bek skopskog Vardara govorila je o svom povratku u reprezentaciju, ali i o daljim planovima u karijeri posle završetka ugovora sa makedonskim šampionkama narednog leta:

  • Osećam se dobro u reprezentaciji. Čudan je osećaj biti posle dužeg vremena ovde, ali je isto tako lep. Dosta treniramo ove nedelje sa trenerom Maksićem. Uigravamo se, što uvek dobro dođe, jer neke od devojaka ne poznajem, pa je potrebno i vreme da se osetimo na terenu. Prilagođavam se – kaže jedna od heroina uspeha iz 2013. godine, kada je Srbija osvojila svetsko srebro pred domaćim navijačima u Beogradu.

Protivnik u baražu za SP 2017 u Nemačkoj – Italija, ne bi trebalo da predstavlja ozbiljnu prepreku.

  • Imali smo sreće u žrebu. Poznato je da su one autsajderke. Mogu slobodno da kažem da smo jednom nogom već u Nemačkoj. Devojke su odigrale kvalitetno Evropsko prvenstvo, posebno prvu fazu. Moramo naći rešenja da pariramo reprezentacijama koje mnogo trče poput Norveške ili Holandije čiji je nivo rukometa neverovatan. To bi trebalo da nam bude zadatak do kraja ove godine. Nadam se da ćemo biti i kompletne, u najjačem sastavu. Žao mi je što je Andrea morala da propusti ovu nedelju, ali verujem da će uskoro biti sa nama.

Damnjanovićeva odlazi iz Vardara na kraju sezone. Svesna je da je mogla i više u jednom od najjačih klubova u Evropi koji pretenduje na osvajanje EHF Lige šampiona.

  • To je tim od 17 vrhunskih igračica. Slaba tačka je što imamo slabu domaću ligu, regionalnu ligu igramo tek od ove sezone, tako da ostaju 10-12 utakmica u EHF Ligi šampiona, što je malo za igrača. Svako se bori za svoje mesto. Vardar dugo čeka evropsku titulu, imamo šansu da je osvojimo i stvarno se nadam da će to biti u maju. Nisam sebe prikazala u pravom svetlu. U prethodnim timovima sam imala ulogu lidera ekipe. Sada je uloga bila drugačija, nisam bila iskorišćena 150% kao ranije, ali sve to ostavljam iza sebe i sanjam pehar EHF Lige šampiona u maju.

Uskoro će biti poznato i gde nastavlja karijeru…

  • U narednih pet-šest dana će se znati. Pregovaram, uskoro ću da presečem. Želja mi je da igram, dajem golove, to je želja svakog sportiste. Čekaju me novi izazovi. Dovoljna sam iskusna da izaberem pravu sredinu i nastavim karijeru u pravom smeru – zaključila je Sanja Damnjanović.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *