Balkan-Handball.com

BREGAR IZABRAO 16 SLOVENKI: Preko Angole do osmine-finala!

Selektor reprezentacije Slovenije, Uroš Bregar, odredio je 16 igračica koje će nastupati na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj. Povreda Polone Barić (ukršteni ligamenti kolena) ostavila je Sloveniji samo jednu opciju na levom krilu, a čak 12 od 16 igračica dolazi iz domaćih klubova, pre svega, Krim Merkatora.

Golmani: Maja Vojnović (Krka) i Amra Pandžič (Krim Mercator)
Krila: Ines Amon, Alja Koren (obe Krim Mercator) i Neli Irman (Spono Eagles)
Bekovi: Ana Abina, Tjaša Stanko, Hana Vučko, Nina Zulić, Nina Žabjek ( Krim Mercator), Teja Ferfolja (Roman), Ana Gros (Metz) i Tjaša Rudman (Mlinotest Ajdovščina)
Pivotmeni: Aneja Beganovič (Krim Mercator), Lina Krhlikar (Göppingen) i Alja Vrček (Krka)

  • Posle učestvovanja na EP u Švedskoj, osnovni cilj je bio da se plasiramo na Svetsko prvenstvo, što smo i uspeli. U Nemačkoj želimo da se plasiramo u osminu finala. Odsustvo velikog broja igračica osetiće se u odbrani pre svega. Idemo na SP sa mladim i neiskusnim sastavom, ali sam siguran da će devojke biti pune energije i željne dokazivanja. Manje više je jasno da ćemo se u grupi sa Francuskom, Rumunijom i Španijom, za četvrto mesto boriti sa Angolom. Pobedili smo ih u Parizu nedavno. Dosta smo krili jedni od drugih, a jasno je da je Angola dobra reprezentacija, i brža i viša od naše selekcije. Verujem da ćemo ih taktikom i evropskom postavkom igre pobediti – jasan je bio Uroš Bregar.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *