"Croatia kup": Slovenija bolja od Crne Gore - Balkan-Handball.com
Naslovna EHF EURO 2024 „Croatia kup“: Slovenija bolja od Crne Gore

„Croatia kup“: Slovenija bolja od Crne Gore

"Lavovi" pružili jači otpor domaćinu nego Slovencima.

Marko Marjanović
0 komentar

U drugom od tri meča „Crotatia“ kupa u Poreču, reprezentacija Slovenije savladala je Crnu Goru 37:32 (19:15), pa će se u direktnom okršaju sa domaćinom Hrvatskom boriti za prvo mesto (subota, 17.00).

Podsetimo, u četvrtak je Hrvatska pobedila Crnu Goru 29:25.

Ne računajući prvih 15-ak minuta tokom kojih je Crna Gora nekoliko puta povela, Slovenci su imali prednost i kontrolisali rezultat čitavim tokom meča.  Na veliki odmor su otišli sa plus četiri, a u nastavku se pitanje pobednika nije postavljalo.

„Lavovi“ su jači otpor pružili Hrvatskoj, protiv koje su posustali tek u finišu. Ovoga puta, odbrana nije bila na nivou, toliko da je primila 37 golova uprkos odličnom golmanskom učinku Simića (8) i Matovića (7).

Treba reći i da selektor Šola na raspolaganju nije imao klasično desno krilo, pošto su Mirko i Luka Radović odmarali zbog lakših povreda. Na toj poziciji igrao je Risto Vujačić, po prirodnoj lokaciji desni bek.

S druge strane, Slovenci su uspeli da nametnu svoj ritam, a kada to učine, teško im je parirati. Sjajan je bio Aleks Vlah sa sedam pogodaka i tri asistencije. Pratili su ga Marguč, Bombač i Novak sa po četiri gola, dok je Klemen Ferlin upisao deset odbrana.

Ipak, ono što brine selektora Zormana je povreda Roka Ovničeka pet minuta pre kraja. Sjajni srednji bek Nanta nije mogao da nastavi meč, ali još uvek ne znamo da li je problem ozbiljnije prirode.

Slovencima je ovo bio drugi pripremni meč za EHF Euro 2024 – prethodno su pobedili Austriju 34:33 u Slovenj Gradecu.

S druge strane, Crna Gora je završila sa pripremnim duelima pred odlazak na šampionat. Zanimljivo, Vlado Šola je doživeo peti poraz u sedmom meču kao crnogorski selektor. Od tih pet, tri su od Slovenije, koja je prošlog marta  dva puta slavila u kvalifikacijama za kontinentalno nadmetanje.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball