Balkan-Handball.com

13. TURNIR NADA „METEOR 2018“: Narednog vikenda 500 rukometnih klinaca u Leskovcu

Rukomet na jugu Srbije bori se sa problemima egzistencije, a svih ovih godina, klub koji opstaje i proizvodi igrače, RK Meteor iz Leskovca, stvorio je i turnir međunarodnog karaktera koji svake godine u grad pod Hisarom dovede veliki broj rukometnih klinaca i klinceza.

Tako će biti i narednog vikenda, od drugog do četvrtog novembra, tokom 13. turnira rukometnih nada „Meteor 2018“ na kome će učestvovati čak 30 ekipa, odnosno, 500 dečaka i devojčica u pionirskom uzrastu koji će trčati za rukometnom loptom. 

Turnir će biti održan za generacije 2002/2003 ,2004/2005, i po 10. put 2007/08, i 2009/10 i mlađe u mini-rukometu.

  • To radimo kao podstrek deci koja ulaze u sport, uz podršku svima onima koji su izabrali rukomet – kaže trener Meteora, idejni tvorac turnira Dragan Mitrović Monja.

Takmičenje će se održati u dve hale sportova – SRC „Dubočica“u Leskovcu. Planirano je da se odigra 60 utakmica u tri takmičarska dana.

Na turniru će učestvovati ekipe:

RK JEDINSTVO-Brčko, iz BiH-, RK ALUŠEVSKI-Skoplje ,RK DELČEVO VARDAR -Delčevo ,RK PRESPA ,  RK MLADOST -Resen ,RK FENIKS ,RKA HERAKLEA-Bitolj ,RK OHRID , Ohrid iz Makedonije, kao i domaće ekipe iz Novog Sada, Zaječara, Vladičinog Hana, Vranja, Prokuplja, Niša i Leskovca.

VIDEO: Čuvari rukometa sa juga Srbije – RK Meteor

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *