Balkan-Handball.com

5. Evropske univerzitetske Igre u Beogradu pomerene za jul 2021

Evropska univerzitetska sportska Asocijacija (EUSA) i Organizacioni komitet petih Evropskih univerzitetskih Igara u Beogradu doneli su odluku o novom datumu održavanja događaja. Takmičenje u srpskoj prestonici biće organizovano od 14. do 27. jula 2021. godine.

Igre koje su trebalo da budu održane od 12. do 25. jula 2020. godine kao najveće okupljanje studenata sportista u Evropi, odložene su zbog pandemije KOVID 19 koronavirusa, kako bi se osigurala bezbednost i zdravlje svih učesnika, volontera, osoblja, posetilaca i lokalne zajednice.

U danima posle odlaganja Igara, nekoliko sastanaka na temu mogućih novih datuma, održano je između organizatora, predstavnika vlasti i svih zainteresovanih strana. Imajući u vidu međunarodni i nacionalni sportski, obrazovni i kulturni kalendar, kao i mogućnosti na nacionalnom nivou, odlučeno je da se EUG 2020 održi od 14. do 27. jula 2021. godine. EUSA i organizatori EUG 2020 ostaju u potpunosti posvećeni organizaciji, kako se i dalje očekuje, najvećih Evropskih univerzitetskih Igara u njihovoj istoriji, spremni da dočekaju sve učesnike, goste i gledaoce u Beogradu 2021. godine.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *