Balkan-Handball.com

6. Koper Handball Cup i 27. Eurofest obeležiće narednu godinu na SLO primorju

Slovenački primorski grad Koper već godinama je stecište dobrog rukometa i pozitivne energije koju širi sportska agencija Eurofest d.o.o u saradnji sa opštinom Koper i Rokometnom zvezom Slovenije.

Tradicija je već da se od 19. do 21. aprila održava Uskršnji turnir – Koper Handball Cup, koji će ove godine imati svoju šestu ediciju, dok je leto rezervisano za jedan od najmasovnijih turnira mlađih kategorija u Evropi – čuveni Eurofest. 

Na 6. Koper Handball Cupu,  od 19. – 21. 4.2019, organizatori očekuju oko 110 ekipa iz 10 zemalja.

„Turnir prethodne godine je pokazao da je Koper jedinstveno mediteransko mesto koji ima vrhunske uslove za organizaciju masovnih sportskih priredbi. Takmičarski deo se odvija u osam dvorana u Koperu, Škofja Loki i Izoili, a centralna dešavanja su u hali Bonifika u Koperu“ kažu organizatori.

Svi učesnici turnira imaju na usluzi autobuse od dvorane do dvorane, koji su na raspolaganju tokom takmičenja. Na 6. Koper Handball Cupu učestvovaće ekipe od mini rukometa do kadetskog uzrasta. 

Od drugog do sedmog jula na istom mestu biće organizovan 27. Evropski rukometni festival EUROFEST sa učesnicima iz celog sveta.

https://eurofest.si/

Ove godine oboren je rekord po broju ekipa, učestvovalo je čak 226, za 16 više od prethodnog rekorda, čime se ispunjeni kapaciteti do maksimuma.

Već u novembru je zakupljeno gotovo 80% svih kapaciteta turnira, što govori da će do kraja decembra turnir biti praktično rasprodat! Svi zainteresovani moraju da požure sa prijavama.

Na 27. Eurofestu rukometaši i rukometašice učestvovaće u sledećim kategorijama: seniori, 1998, 2002, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 (mini rukomet), 2009 (mini rukomet). 

Biće organizovan i turnir u rukometu na pesku na novom igralištu na koperskoj promenadi, kao i prezentirano novo igralište u starom gradskom jezgru na Titovom trgu.

Bez tradicionalnog zabavnog sadržaja boravak na Eurofestu neće proći ni ovaj put. Organizatori su spremili koncerte, Karaoke, DJ žurke, Izbor za Miss, posebno veče za trenere, dok je ceremonija otvaranja uvek spektakularna i budi posebne emocije.

Za sve informacije obratite se na [email protected]

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *