Gabor, Kordi i Canjuga uče decu na drugom HippoCampus u Kostreni: Prednost kvalitetu umesto masovnosti - Balkan-Handball.com
Naslovna Projekti Gabor, Kordi i Canjuga uče decu na drugom HippoCampus u Kostreni: Prednost kvalitetu umesto masovnosti

Gabor, Kordi i Canjuga uče decu na drugom HippoCampus u Kostreni: Prednost kvalitetu umesto masovnosti

zika.bogdanovic
0 komentar

Mesto Kostrena nadomak Rijeke na Jadranskoj obali biće poprište drugog međunarodnog rukometnog Kampa HippoCampus koji će se održati od drugog do sedmog dana jula uz prisustvo jakog stručnog kadra. Sa stotinak polaznika iz nekoliko zemalja radiće proverena trenerska imena – Vladimir Canjuga, Zdenko Kordi, a tu je i gost iz Mađarske, trener moćnog mađarskog Đera od narednog leta,  sada član stručnog štaba, Dani Gabor.

  • Na poziv Milana Kosanovića prihvatio sam ulogu sportskog direktora i predavača na Kampu u Kostreni. Zamišljeno je da u stručnom radu imamo vrhunske trenere sa znanjem, iskustvom i rezultatima. To je jedan od bitnih kriterijuma. S druge strane, cilj je da ne idemo na veliku masovnost, već da idemo za godištem koje je sada aktuelno – 2000/2001, 2002/2003 i 2004/2005. Pokušaćemo da damo maksimum iz svog trenerskog opusa, da deca i u tom kratkom vremenskom periodu dobiju jasna upustva, te da naznačimo najbitnije stvari za njihov igrački razvoj. Cilj je da deca iz Kampa odu sa konkretnim znanjima – kaže Zdenko Kordi za Balkan-Handball.com i dodaje da se u organizaciji HippoCampusa nije išlo ka masovnosti, već kvalitetu.
  • Biće između 80 i 100 dece. Toliko smo planirali kako bi zadržali kvalitet, a da ne opteretimo kapacitete dvorane i terena. Ne želimo da idemo više od toga.

Iskusni stručnjak, nekadašnji trener Nexe-a dočekaće rad sa decom u formi, s obzirom da je i tokom pauze zbog problema sa kukovima, radio, analizirao i usavršavao se. Preuzimanje novosadske Vojvodine bila je prema njegovim rečima „gotova stvar“, ali je u korektnom razgovoru sa čelnicima kluba stavio do znanja da je zdravlje ipak na prvom mestu. Posle dve operacije, spreman je za nove rukometne izazove.

  • U toku sam, pomogla je i Arena s ozbirom da prenosi sve mečeve Lige prvaka i SEHA lige. Bavio sam se poslom, strukom, gledao predavanja, usavršavao se, to je jedini put za svakog trenera. Bio sam aktivan, boravio i na studijskim putovanjima, kao gost u nekim klubovima. U dva kluba sam odrađivao i mentorsku ulogu, to me je ispunilo i dalo jedno novo iskustvo – zaključuje Kordi.

Sve informacije o HippoCampusu možete pronaći na zvaničnom sajtu –

http://hippocampus.com.hr/

https://www.facebook.com/HippoCampusIHC/

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball