Balkan-Handball.com

JARUN KUP 2019: Sve spremno za finalni dan

Osim seniorskih kategorija, na turniru se igraju i utakmice u mlađim kategorijama, što govori o veličini ovog turnira na Jarunu i razvitku ovog atraktivnog sporta. Odigrane su utakmice u kategorijama dječaci godišta 2000., 2002., 2004., 2006., 2008. i 2010., a djevojčice u kategorijama godišta 2000., 2002. i 2004.

Petog dana Jarun Kupa saznali smo pobjednike u kategoriji dječaci 2002. godište, a to su Göteborg beach handball club, dok su drugo mjesto zauzeli Hiekka Hauska i treće BHC Hello Zagreb. U kategoriji dječaci 2004. godište prvo mjesto također su osvojili dječaci iz Göterborgbeach handball, drugo MRK Sesvete 2 i treće MRK Sesvete 1.

Prava borba za polufinale odigrala se između WBHC Kontesa Nera i Detono. Obje ekipe ušle su podjednako u utakmicu i igralo se pogodak za pogodak do samog kraja prvog seta kada Detono zabija pogodak za jedan poen i pobijedi Kontesu u setu 23:22. Nakon kratkog odmora Kontesa uspijeva popraviti igru te od samog početka preuzima vodstvo i zadržava ga do predzadnje minute kada Detono nakom izjednačenja zabija za vodstvo. Iako
je Detono dobio priliku za pobjedu i u drugom setu, nisu to iskoristile. Uz dobru obranu, Kontesa zabija posljednji pogodak za jedan poen i osvaja set. Nakon rezultata 1:1 u setovima uslijedio je shoot out koji je započeo pogotcima na obje strane, međutim pogreška Kontesa dovodi Detono u prednost. Kao i u drugom setu, Detono ima priliku uzeti pobjedu i plasirati se u polufinale, međutim dvije obrane golmanice za redom spašavaju Kontese i vode ih u polufinale. U polufinalu ih čekaju cure iz Toyota MHC Dubrava, a utakmica je na rasporedu u 10:40. Drugo polufinale odigrat će se u 10:00 između mađarske ekipe Lady Bugs i Westsite iz Nizozemske.

Dečki iz Toyota MHC Dubrava bez poteškoća pobijedili su ekipu Salgotarjani Strandepitok KC 2:0 u setovima
te se tako plasirali u polufinale. Druga ekipa koja se plasirala u polufinale su danska ekipa Hei beachandball koja je pobijedila Hir-Sat 2:0 u setovima. Prošlogodišnji brončani sa Jarun kupa, BHC Sesvete, ove godine u malo izmjenjenom sastavu, nisu uspjeli nadjačati Detono te su ostali bez plasmana u polufinale.

Švedska reprezentacija izgubila je od ekipe Beach Stars na shoot out te tako izgubila plasman u polufinale.

Prvo polufinale na rasporedu je već u 11:20 između dečkiju iz Toyota MHC Dubrava i Hei beachandball, a
drugo u 12:00 između Detona i Beach stars.

Između polufinala igraju se i razigravanja po mjestima, dok su za finala rezervirani termini u 16:00 za žensku
seniorsku kategoriju, a za mušku u 16:45. Prošećite do Jaruna, podržite ekipe u borbi za medalju, uživajte u vrhunskom rukometu na pijesku i budite dio ceremonije proglašenja pobjednika Jarun Kupa 2019.
godine!

Mirna Antolić

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *