Kazanj 2018: Pršti u borbi za četvrtfinale, Hrvatska je već "unutra" - Balkan-Handball.com
Naslovna Projekti Kazanj 2018: Pršti u borbi za četvrtfinale, Hrvatska je već „unutra“

Kazanj 2018: Pršti u borbi za četvrtfinale, Hrvatska je već „unutra“

Marko Marjanović
0 komentar

Ekipe su već dobro zagrejane na kazanjskih 30 stepeni i posle prva dva dana takmičenja u preliminarnoj fazi Svetskog prvenstva u rukometu na pesku, a četvrtak je doneo dva kola „Glavne runde“. U nju je Hrvatska unela sva 4 boda, kao i Španija, dok je u drugoj grupi to uspela samo Švedska. Posle današnjeg dana, sve tri ekipe su na čelu, uz obezbeđen plasman u četvrtfinale, pošto su pobedonosni niz nastavili sa po dve nove pobede – Hrvatska sa“čistih“ 2:0 protiv Vijetnama (23:20; 21:18) i Mađarske (25:18; 27:24).

Plasman u četvrtfinale su u Grupi I obezbedili Španija i Hrvatska sa prva dva mesta i Iran i Mađarska sa naredna dva i upravo će ovi timovi u sutrađnjem međusobnim mečevima „izvlačiti“ startne brojeve za četvrfinale. Sa druge strane će u četvrfinale prvoplasirana Švedska, a za preostala tri mesta će se i sutra u poslednjem kolu boriti svih pet ekipa: Rusija, Brazil, Katar, Danska i Oman. 

U ženskoj konkurenciji nije situacija ništa izvesnija nego kod momaka. Španija i Poljska će u prvoj grupi odlučivati o najboljoj startnoj poziciji pred četvrfinale, a još je veća neizvesnost u Grupi 2 gde Brazil, Rusija i Norveška „jure“ poziciju jedan.

Kao što smo rekli, u petak se zaključuje takmičenje u Glavnoj rundi, zauzimaju se pozicije pred krešendo koji sledi za vikend. U subotu su na programu četvrtfinala pre, a potom i polufinala popodne, dok će nedelja doneti odluke o osvajačima medalja. 
Zadovoljstvo u kome svakodnevno uživa nekoliko hiljada gledalaca na licu mesta, možete bar delimično osetiti gledajući mečeve SP sa sva tri terena putem Internet prenosa na ihf.info i handballrussia2018.com.

Foto: handballrussia2018.com

Tekst: XQ

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball