Balkan-Handball.com

Kazanj 2018: Švedska, Danska i Iran – novost četvrtfinala

Petak, dan u kome su se „birale pozicije“ za četvrtfinale, predstavljao je pravu poslasticu za ljubitelje rukometa na pesku. Sada kada su znani učesnici završne „nokaut“ faze, jasno je da je ovo SP donelo erupciju skandinavskog „peska“. 

Kod muškaraca, Švedska i Danska, a kod žena Norveška i Danska su izborile svoje mesto u završnici. Za Norvežanke je učešće u borbi za medalje već konstanta, u njihovim rukama je i trofej sa proteklog zagrebačkog EP, ali preostale tri ekipe su pravo prijatno iznenađenje takmičenja u Kazanju. Kada tome dodamo i žensku selekciju Grčke i mušku Irana, svest o tektonskim pomeranjima u globalnom rukometu na pesku postaju još mnogo jasnije i izraženije. 

Uzbuđenja poslednje faze „Glavne runde“ se najbolje opisuju u činjenici da su u jednoj od grupa čak četiri tima završila takmičenje izjednačena sa po četiri boda. Dva mesta u nastavku takmičenja su prigrabili Brazil i Danska, dok su se Katar i Oman našli ispod crte. Branioce „bronze“ sa dva protekla prvenstva, selekciju Katara, nećemo gledati u četvrtfinalu upravo zbog iznenađujuće ali zaslužene pobede Omana nad domaćinom Rusijom. Katar i Oman su se pobedama „izborili“ za ispadanje iz dalje borbe za vrh, dok je Brazilcima poraz doneo prolaz dalje. 

Hrvatska je, sa autoritetom koji nije očekivan od vrlo obnovljene i podmlađene ekipe, nastavila Prvenstvo bez saznanja o „ukusu“ poraza, pa je i Španiju u svojoj grupi ostavila iza leđa, pobedom u direktnom duelu sa 2:1 (18:17, 19:26, 9:8).

U subotu se uzbuđenja nižu kao na traci, sve počinje već u 9h ujutru (8h po vremenu Balkan-Handball regiona) prvim četvrtfinalnim mečevima, dok su popodne od 17:30h (lokalno vreme – UTC+3), mečevi polufinala. 

Parovi četvrtfinala (lokalno UTC+3 vreme):

9:00 (m) Iran – Švedska

9:00 (m) Španija – Brazil

9:50 (d) Paragvaj – Brazil

9:50 (d) Poljska – Norveška

10:40 (m) Hrvatska – Danska

11:30 (m) Mađarska – Rusija

12:20 (d) Grčka – Rusija

12:20 (d) Španija – Danska

Tekst:XQ

Photo: handballrussia2018.com

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *