Balkan-Handball.com

Letnji Kup Novog Beograda hvata ubrzanje: Najveći i najkvalitetniji do sada

Nije dugo trebalo organizatorima međunarodnog Letnjeg Kupa Novog Beograda da stvore prepoznatljiv rukometni događaj koji obeležava drugu polovinu juna u srpskoj prestonici. RK Novi Beograd uveliko radi na promociji petog turnira u sopstvenoj organizaciji koji će se početkom leta 2020 održati u Beogradu. Datum odigravanja se ne menja (26-29. jun), a takmičenje će se odvijati u sedam kategorija kod dečaka (2002,2003,2004,2005,2006,2007 i 2008) i tri kategorije kod devojčica (2004,2006 i 2008). Prethodno leto obeležio je rekord u broju ekipa – učesnica, ali organizatori ne žele tu da se zaustave.

Kao što smo navikli od organizatora i sledece godine su najavljene novine, kako u takmičenju, tako i oko terena, u propratnim sadržajima koji imaju za cilj da boravak gostiju srpske prestonice učine nezaboravnim. U kategoriji dečaka, po prvi put će se održati takmičenje u kategoriji 2002, tzv. „Elitna grupa“.

S obzirom da se radi o dečacima od 18 godina, očekuje se da će kvalitet rukometa biti na znatno višem nivou nego do sada. Organizatori su se pobrnuli da ekipama omoguće i dovoljno vremena za obilazak grada, tako da će se trećeg dana takmičenja sve utakmice završiti ranije. Ekipama ce biti organizovani razlićiti vidovi turistićkih tura gradom. a sve to u cilju promovisanja Beograda kao jedne od najstarijih metropola na tlu Evrope.

  • Već smo u nekoliko navrata naglasili da radimo na organizaciji 11 meseci u toku godine. Prve aktivnosti smo imali tokom septembra, u toku su promocije po Izraelu I drugim gradovima širom Evrope. Imamo sreću da nas ljudi i sami promovišu. Reč zadovoljnog trenera koji je sa ekipom već učestvovao na turniru je neprocenljiva. To glavni razlog zašto smo tako rapidno napredovali u broju ekipa – kaže direktor turnira, Ivana Maksimović, i dodaje:

Prvog takmičarskog dana imaćemo ceremoniju otvaranja i odmah zatim žurku za igrače. Drugi dan posvećujemo trenerima i za njih opet organizujemo druženje na otvorenim bazenima u okolini Beograda. Već smo najavili veče (28.6.) pod nazivom “meet Belgrade” gde se ekipama nude razne ture gradom, tog dana takmičenje će se završiti u popodnevnim časovima, tako da će ekipe imati priliku da se zabave i odmore pred najvažniji finalni dan.  Ove godine smo napravili prvi kontakt sa Turističkom Organizacijom Beograda  vec tada su izrazili želju da podrže ovaj projekat videvši da svako leto okuplja sve veći broj dečaka i devojčica iz celog sveta. Moram da naglasim da ćemo sledeće leto ponovo imati ekipe iz Izraela i Grčke. Već stižu prve prijave. Verujem da ćemo opet biti na visini zadatka kao organizatori i prognoziram da ce Letnji Kup Novog Beograda 2020 biti najveće i najkvalitetnije rukometno

http://handballsummercup.rs/

https://www.facebook.com/handballsummercup

foto Predrag Dedijer

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *