Struga 2017: Šartr bolji od Metalurga za novo finale - Balkan-Handball.com
Naslovna Projekti Struga 2017: Šartr bolji od Metalurga za novo finale

Struga 2017: Šartr bolji od Metalurga za novo finale

Marko Marjanović
0 komentar

Već drugog dana takmičenja na 45. turniru u Strugi, jasno je ko će se ove godine boriti za titulu. Nakon Bešiktaša koji je preko do dva domaća tima stigao do završne predstave, priliku da brani prošlogodišnji naslov zaradila je ekipa Šartra, koja je nakon Struge savladala i Metalurg 28:22 (17:12), u reprizi finala poslednje edicije turnira.

Metalurg – Šartr 22:28 (12:17)

Metalurg

Arsić 12 odb – Petrov, Drogriški, Lapajne, Dimitrioski, Tokić 1, Šiljegov, Tankoski, Kuzmanovski 3, Ilić 2, Anđelić 7 (2), Velkoski 1, Peševski 5, Palevski, Gugleta 2, Dimitrievski 1

Šartr

Grahovac 4+1 odb, Kandeias 8 odb – Čam, Fotrie 1, Kudinov 1, Molinie 3, Magaljaeš 6, Bašić 3, Monie 5, Bar, Baptista 1, Kifer 1, Roše, Detre 3, Benezi 3

 

S obzirom da ekipa domaćina nema kvalitet da se ozbiljnije uhvatui u koštac sa ova dva tima, jasno je bilo da će pobednik okršaja Metalurga i Šartra odlučiti o pobedniku grupe i putniku u finale. 

Momci Lina Červara su jako nervozno ušli u duel, sa puno grešaka  u napadu, pa je francuski drugoligaš brzo stigao do  5:1. Tada je krenuo jedan od nedovoljno brojnih dobrih perioda Metalurga, tokom kojeg su smanjili na 5:4, ali je francuski drugoligaš ponovo preuzeo stvari u svoje ruke i serijom 5:1 stekao prednost od 10:5. 

Tu razliku sačuvali su do odlaska na odmor, ali se, očekivano, Metalurg razbudio od prvih trenutaka nastavka. Motor tima bio je Božo Anđelić, a kada se razigrao i nezadrživi pivotmen Peševski, došlo je do potpunog preokreta – crnogorski srednji bek je početkom 46. minuta pogodio iz kontra napada za prvo vođstvo svog tima, 22:21. Međutim, potom se desilo nešto što je delovalo nezamislivo – Metalurg od tog trenutka nije uspeo da postigne gol do kraja meča.

Solidnog Kandeiasa je na golu francuskog tima zamenio maestralni Nebojša Grahovac, koji je za kratko vreme praktično rešio pitanje pobednika sa par vrhunskih intervencija. 

Momci sa Autokomande do kraja nisu uspeli da pronađu put do mreže, a Šartr je zrelom igrom stigao do trijumfa i drugog uzastopnog finala u Strugi, gde će se sastati sa Bešiktašem.

Metalurgu preostaje meč protiv Struge, a potom borba za, najverovatnije treće mesto, ukoliko opravda ulogu favorita protiv domaćina.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball