U TRI GRADA: "Rukomet u srcu" u srcu Bosne i Hercegovine - Balkan-Handball.com
Naslovna Projekti U TRI GRADA: „Rukomet u srcu“ u srcu Bosne i Hercegovine

U TRI GRADA: „Rukomet u srcu“ u srcu Bosne i Hercegovine

zika.bogdanovic
0 komentar

Organizacioni odbor Međunarodnog rukometnog turnira „Rukomet u srcu“ koji se i ove godine odigrava u tri grada u centralnom dijelu Bosne i Hercegovine, Zavidovićima, Žepču i Maglaju, privodi kraju i posljednje pripreme za održavanje jednog od ponajboljih rukometnih turnira za omladinske kategorije u regionu.

Za razliku od predhodne tri godine, kada se turnir odigravao u Zavidovićima i Žepču, ove godine priključen je i Maglaj, što će, sigurno je, doprinjeti poboljšanju kvaliteta ovog turnira. Na turniru su već ranije učešće potvrdili evropski rukometni velikan RK Veszprem Telekom, RK Vardar, RK Urbanscape Loka, RK Jeruzalem Ormož. Osim navedenih, tu su i mnogi drugi klubovi iz regiona i Bosne i Hercegovine. Konačan broj učesnika je 20 klubova iz 6 različitih zemalja, Mađarska, Slovenija, Hrvatska, Srbija, Makedonija i BiH, na turniru će učešće uzeti i Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u konkurenciji 2000. godišta.

Ove godine učesnici će biti raspoređeni u 3 grupe, a svaki od gradova biti će domaćin jednoj grupi. U konkurenciji 2000. godište raspored je sljedeći: Grupa A: RK Novi Beograd, Reprezentacija BiH, RK Radnički Goražde, RK Krivaja Grupa B: RK Veszprem Telekom, RK Izviđač Ljubuški, RK Sedmerac Sarajevo, RK Žepče Grupa C: RK Vardar Skoplje, RK Jeruzalem Ormož, RK Urbanscape Loka, RK Maglaj

U konkurenciji 2002. godište raspored je sljedeći: Grupa A: RK Dambo – Crvenka, RK Čelik-Junior Zenica, RK Kozara Mlijeko Produkt, RK Sloga Doboj, RK Krivaja Grupa B: RK Crvena Zvezda, RK Izviđać, RK Bosna Visoko, RK Lokomotiva Brčko, RK Žepče Grupa C: RK Vardar Skopje, RK Metković, RK Jeruzalem Ormož, RK Urbanscape Loka, RK Maglaj

Podsjećamo, turnir je na rasporedu od 21. do 23. aprila 2017 godine. Oficijelni pokrovitelji turnira su Vlada Zeničko-Dobojskog kantona, te Općinski načelnici Zavidovića, Žepča i Maglaja.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball