Balkan-Handball.com

VELIKA ČAST! Moša, Dule, Kire i Timur nominovani za NAJBOLJEG RUKOMETAŠA DECENIJE!

Momir Ilić, Timur Dibirov, Kiril Lazarov i Domagoj Duvnjak našli su se u izboru za najboljeg rukometaša decenije Handball-Planet.com!

Posle devet godina izbora za NAJBOLJEG RUKOMETAŠA planete koji je po mnogo čemu postao pandan izboru IHF, Handball-Planet.com je odlučio da izabere najboljeg svetskog rukometaša i postavu u periodu od 2011. do 2020.

Od 89 igrača koji su tokom decenije dobijali nominacije za godišnje izbore, nominaciju za NAJBOLJE u deceniji na izmaku dobilo je ukupno 24 – i to tri po poziciji (bira se i defanzivni specijalista). Kriterijum za listu od 24 igrača bio je broj nominacija koje su igrači imali tokom godina. Prvi „ispod crte“ ostali su na svojim pozicijama Blaž Janc, Manuel Štrlek, Luka Cindrić i Ilija Abutović.

Timur Dibirov, legenda skopskog Vardara, našao se u konkurenciji za najbolje levo krilo sa Uveom Genshajmerom i Gudjonom Valurom Sigurdsonom.

Momir Ilić, nekadašnji član Kila i Vesprema, odnosno, kapiten reprezentacije Srbije, pored sebe u trci za najboljeg levog beka ima Mikela Hansena i Sandera Sagosena.

Kiril Lazarov je u društvu Lasla Nađa i Aleksa Dušebaeva na desnom beku, dok je kapiten reprezentacije Hrvatske i nemačkog Kila, Domagoj Duvnjak u anketi sa Nikolom Karabatićem i Endijem Šmidom kada su u pitanju srednji bekovi.

Paklena konkurencija je i na poziciji golmana gde su Arpad Šterbik, Niklas Landin i Tjeri Omejer.

Članovi žirija, ovog puta, pored publike koja već glasa u anketama na sajtu i rukometnih novinara iz čitavog sveta, biće i TOP treneri, odnosno, legendarni igrači, što će dati najrealniju moguću sliku o tome ko je stvarno bio najbolji.

Ceo projekat podržala je NEXE Grupa.

Glasanje traje do 11. novembra.

 

 

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *