Balkan-Handball.com

Janc obradovao Sloveniju protiv Egipta!

Na kraju prvog takmičarskog dana na Olimpijskim Igrama u Riju, najmlađi slovenački reprezentativac, Blaž Janc, postigao je pobedonosni gol 11 sekundi pre sirene sa stola u Future Areni za pobedu svoje selekcije nad Egiptom 27:26 (15:15). I Dragan Gajić, i Gašper Marguč ostali su kod kuće, a da Veselin Vujović stvarno ima slatke muke na desnoj strani, potvrdio je dvadesetogodišnji momak iz Celja koji je sa poslednja dva gola sačuvao obraz evropskog rukometa, koji je crveneo prvog dana zbog poraza Hrvatske i Poljske.

Nije bilo ni malo lako Slovencima sa fanatičnim Egipćanima, koje je predvodio sjajni desni bek El Ahmar. Vodili su Afrikanci 19:16 u 37. minutu, ali je serija 5:0 Janca, Bezjaka i Kavtičnika uspela da vrati tim Veselina Vujovića na pobednički kolosek (21:19).

Tri minuta pre kraja bilo je 26:24 za Slovence, stigli su to Egipćani golom 70 sekundi do završetka, ali je Janc u poslednjem napadu rešio sve dileme.

Najefikasniji, pored Janca (8), bili su Marko Bezjak sa sedam i Vid Kavtičnik sa četiri pogotka. Kod Egipćana El Ahmar je brojao do sedam.

Slovenija: Janc 8, Bezjak 7, Kavtičnik 4 (4), Blagotinšek, Gaber i Razgor po 2, Dolenec (1) i Cingesar po 1;
Egipat: El Ahmar 7 (2), Eissa 4, Abouebaid, El Bassiouny i Shebib po 3, Mohamed i Ramdan po 2, El Deraa i Sanad po 1.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *