Balkan-Handball.com

ŠAMARČINA: Savršeni Katar ponizio Hrvatsku

Šamarčina. Da li će biti otrežnjujuća ili će voditi u nokaut zavisi samo od reprezentativaca Hrvatske i stručnog štaba na čelu sa Željko Babićem. Legija stranaca Valera Rivere u dresu Katara održala je pravu rukometnu lekciju Hrvatima 30:23 (15:8) na startu olimpijskog turnira u Riju, odigravši besprekorno. „Kauboji ni u jednom trenutku nisu bili rival na nivou svojih protivnika, koji su bili kao mašina – taktički savršeni, fizički jači i individualno impresivni…

HRVATSKA – KATAR 23:30 (8:15)
HRVATSKA: Stevanović osam odbrana, Pešić jedna odbrana, Duvnjak 2, Stepančić 4, Kopljar 1, Gojun, Karačić 1, Horvat 2 (1), Štrlek 5, Čupić 3(1), Mamić 2, Slišković, Brozović, Kozina 3
KATAR: Šarić osam odbrana (50%), Stojanović šest odbrana, Marković 10(4), Mabruk 1, Bagarić 1, Roni 2, Kapote 6, Memišević 1, Murad 1, Al Rajes 5, Malaš 3.
IGRAČ UTAKMICE: Krešimir Kozina (Hrvatska) /Žarko Marković (Katar)

Katarci glavom u meču, Hrvati ko zna gde. Kako se ušlo u meč, tako se i završilo prvo poluvreme u Future Areni u Riju. Probao je Željko Babić bez Duvnjaka na startu i sa odbranom 6-0 da istestira Valera Riveru, ali je odbrana srebrnih sa poslednjeg Svetskog prvenstva bila toliko jaka i organizovana, na čelu sa Danijelom Šarićem na golu, da Katarcima pozicioni napad nije ni bio potreban da dođu do vođstva.

Par sjajnih odbrana Šarića, koji je u prvom delu odbranio četiri sedmerca (Čupić 2, Horvat i Štrlek), uterao je strah u kosti hrvatskim bekovima, koji se gotovo nisu ni usuđivali na šut, ulazeći pri tom u kontakt igru u kojoj su bili slabiji od rivala.

Posle 10 minuta, rezultat je bio 4:1, nakon 20 – 8:4, kada je Babić pozvao na tajm-aut. Ništa se nije promenilo. Od bekova u prvom delu, jedino je Luka Stepančić pogodio dva puta uz pet šuteva. Uz gol Domagoja Duvnjaka, to je bilo sve. Sa druge strane, ni ponuđena 5-1 nije pasovala, jer su preko brzih nogu srednjeg beka Malaša i pivotmena Al Rajesa, koji je pravio dar-mar sa svojim niskim težištem hrvatskim dvometrašima, i Kapote i Marković “opustili ruku”.

HRVATSKA PROMAŠILA ČETIRI SEDMERCA “PRED ŠARIĆEM”
DOMAGOJ DUVNJAK MEČ POČEO NA KLUPI
KAPOTE I MARKOVIĆ POSTIGLI 16 GOLOVA – STEPANČIĆ I DUVNJAK 6
HRVATSKI TAJM-AUTI – 4:8 (20.) I 8:18 (33.)
PRESUDNA SERIJA KATARA 0:7 (8:11 – 8:18)

Štrlek je pogodio za 8:11 u 26. minutu, i to je bilo sve od Hrvatske. Serija grešaka i loše odbrane, dovela je Katar na +7 prilikom odlaska u svlačionicu.

I kada se očekivala bolja Hrvatska, utakmica je praktično bila završena u 33.minutu. Tri brza gola Kataraca, po receptu sa kraja prvog dela, naterala su Željka Babića da pozove tajm-aut (8:18), kada je banku uzeo iznervirani Pero Metličić.

Za reakciju imali smo seriju 6:2 do 40. minuta, produkt nešto organizovanijeg napada, ali tih 14:20 bilo je sve što je Hrvatska imala da ponudi u ovom meču. Do kraja su popustile odbrane, golovi su se ređali kao na traci, ali su prvaci Azije održavali prednost vođeni raspucanim Žarkom Markovićem, koji je meč završio sa čak deset pogodaka. U 53. minutu je ponovo bilo +10 – 18:28….

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *