Balkan-Handball.com

Parondo: Odupreli smo se moćnim Dancima do kraja, nastaviću da razvijam ovaj tim!

Velika je tuga u reprezentaciji Egipta nakon nesrećnog poraza u verovatno najdramatičnijoj rukometnoj utakmici ikada. Imali su „Faraoni“ puno i sreće i nesreće u četvrtfinalnom meču Svetskog prvenstva protiv branioca titule Danske, ali su na kraju u suzama napustili teren.

Strašan, majstorski posao odradio je Roberto Garsija Parondo na klupi domaće reprezentacije, izvukao maksimum iz svog tima protiv moćnih Skandinavaca, ali je u utakmici dostojnoj finala Mondijala, neko jednostavno morao da izgubi.

-Ne može ništa da se kaže posle ovakvog meča. Igrali smo protiv prvaka sveta, velikog tima, koji gazi sve pred sobom na ovom prvenstvu. Malo sreće je falilo da ih pobedimo, ali je uspeh stići do sedmeraca protiv ovakvog rivala. Moj dalji cilj je da nastavim da razvijam ovaj tim za budućnost. Ovo je snažna reprezentacija koja je dokazala da se može nositi sa najboljim selekcijama sveta – rekao je selektor Parondo.

Na njegove reči nadovezao se desno krilo Sanad.

-Jako sam razočaran, šta da kažem, nismo imali dovoljno sreće. Ceo svet je video koliko možemo i za kakve izazove smo sposobni. Jako sam ponosan na saigrače i stručni štab. Pokazali smo da smo dorasli ovom zadatku. Znali smo da je Danska ogroman izazov, ali i mi smo veliki tim. Ušli smo u meč sa ogromnom željom da pobedimo, verovali smo da možemo, ali, jednostavno, nije nam bilo suđeno. Verujem da ćemo se adekvatno pripremiti za Olimpijske Igre – rekao je efikasni Sanad.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *