Balkan-Handball.com

Petković: Neki igrači su završili sa reprezentacijom dok sam ja selektor, sami će se prepoznati!

Reprzentacija Rusije završila je takmičenje na Svetskom prvenstvu u Egiptu u drugom krugu, iako je do poslednjeg kola bila u igri za plasman u četvrtfinale. Rusi su do nedelje ostavili odličan utisak, ali su u odlučujučem meču za plasman među osam najboljih doživeli debakl od Šveđana.

Bilo je to prvo veliko takmičenje za novog ruskog selektora Velimira Petkovića, koji je postigao više nego što je rukometna javnost očekivala, pogotovu ako se uzme u obzir činjenica da je tim otišao u Egipat bez nekoliko igrača koji bi izvesno bili u prvoj postavi. 

U prvoj analizi nakon eliminacije za ruski Handballfast, Petković je najpre istakao razloge ubedljivog poraza od Šveđana.

-Što se fizičke spreme tiče, naš tim jednostavno nije bio u stanju da odigra ceo ovakav turnir u adekvatnom ritmu. Šveđani su nam vrlo uverljivo pokazali kako se igra moderan rukomet, da je najvažnija vrhunska brzina. Nastaviću primarno da radim baš na toj komponenti igre, koliko god i šta god da neki ljudi sa strane govore i savetuju (aluzija na Vladimira Maksimova, prim.aut.). Nema šta da se traži u ozbiljnom rukometu bez brzine na vrhunskom nivou. Ispostavilo se da je šest utakmica u deset dana prevelik teret za nas, fizički i emocionalno.

O igračima…

-Ja nisam trener koji će kriviti igrače za neuspeh. Da, definitivno je da neki od njih više neće biti pozivani u reprezentaciju. Mislim da će se oni i sami prepoznati u mojim rečima. Opet, pokazali smo na ovom prvenstvu da možemo igrati na najvišem nivou. Ali, mnogo je posla pred nama, puno toga mora da se promeni – rekao je Petković.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *