BUĐENJE U POSLEDNJI ČAS: Slovenija preokretom savladala Belorusiju - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaSP 2021 BUĐENJE U POSLEDNJI ČAS: Slovenija preokretom savladala Belorusiju

BUĐENJE U POSLEDNJI ČAS: Slovenija preokretom savladala Belorusiju

Marko Marjanović
0 komentar

U poslednjem meču grupe H na 27. Svetskom prvenstvu u Egiptu, reprezentacija Slovenije savladala je Belorusiju 29:25 (15:15) i obezbedila prenos dva boda u narednu fazu takmičenja. 

Rusija u drugi krug prenosi tri boda, Slovenija dva, a Belorusija jedan. Prvi naredni rival Slovencima biće selekcija Makedonije, 20. januara.

Nakon loše partije i poraza od Rusije, Slovenija je prilično neubedljivo započela i ovaj duel. Belorusija je bila značajno bolji protivnik u prvih 20 minuta, ali pre svega zahvaljujući brojnim greškama rivala.

Kontra ritam iz meča sa Rusima prenet je i na početak sledećeg, i mogao se prepoznati po nekarakteristično mnogo izgubljenih lopti za jednu od tehnički najobučenijih ekipa na svetu. Bombač je u tome prednjačio sa četiri greške, Maroz je odbranio dva zicera Dolenecu i jedan Cingesaru, a Belorusi su na drugoj strani umeli to da kazne. Poveli su sa 9:4, a nakon tajm-auta Vranješa i sa 12:6. 

Međutim, Slovenci su se konačno probudili, kada je delovalo da im utakmica izmiče iz ruku. Dolenec nije odustao nakon početnih promašaja, odbrana je počela da funkcioniše, pa su se pojavile i prilike za lake golove. Ekspresnom serijom 5:0 približili su se na gol zaostatka, a nešto kasnije izjednačili na 13:13.

Na krilima besprekornog Blaža Janca, i uz dobar doprinos golmana Lesjaka, Slovenija je bolje počela drugo poluvreme i brzo se odvojila na plus dva. Broj grešaka je značajno smanjen, a protivnik je sve teže dolazio do gola – 22:18. Funkcionisala je igra sa niskom bekovskom postavom. Na drugoj strani se napokon razigrao Kuleš i povukao svoj tim do smanjenja zaostatka na 24:23. Disala je Belorusija favoritu za vratom još par minuta, do bombe Zarabeca i gola Janca za 27:24, pre nego što je Bombač trijumf učinio ubedljvijim.

Dominirala je desna strana napada Slovenije – Janc je odigrao fenomenalno i postigao osam golova, jedan više od Doleneca. Tri je dao Gaber, a po dva Blagotinšek, Zarabec, Skube, Bombač, Mačkovšek, a jedan Cingesar.

U timu Jurija Ševcova, najefikasniji je sa šest golova bio Karalek, po četiri su postigli Kuleš, Astrašapkin i Vailupov.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.