Balkan-Handball.com

Červar besan posle poraza: Sudije nam otele pobedu

Lino Červar teško je prihvatio poraz od domaćina 21:22 i gubitak svih šansi za plasman u polufinale Svetskog prvenstva u Nemačkoj i Danskoj. Oteta lopta od strane danskih sudija Gjedinga i Hansena, koji su u jednom napadu urušili renome koji su imali, praktično je omogućila Nemcima da stignu do trijumfa…

„Išlo je nama, išlo, ali suci nisu dozvolili. Moram to reći javno i glasno. Ovo je bila pljačka koju je vodio cijeli rukometni svijet. Oni i Danci su nam oteli prvenstvo 2008., 2009. i 2010. Mi smo zaslužili pobjedu. To treba javno reći bez da se itko uvrijedi da amateri suci odlučuju o našim sudbinama. To je nedopustivo. Ne može ovakav njihov  nasilnički nastup oduzeti nama pobjedu. Mi smo jučer loše igrali, a danas smo ih nadigrali. Ovo je nedopustivo. Mi građani Hrvatske mramo se boriti za dostojanstvo i ne dozvoliti da nas se krade javno“, rekao je Červar nakon utakmice. 

‘Moram čestitati igračima. Oni su herojski odigrali. Toliko smo se trudili da ispravimo onu zadnju utakmicu, a ovo danas bila je jasna krađa. Bez potrebe je bilo igrati kad znamo što će se dogoditi. Unaprijed se zna pobjednik. Ove suce treba po meni odmah eliminirati iz sudačke organizacije’, tvrdi Červar. Što se tiče igre, moram reći da smo u prvom poluvremenu odigrali odličnu obranu, gotovo savršenu. Dečki su se homogenizirali. Taktički smo odigrali vrlo zrelo. Kakvo samo srce ima mladi Šipić. Šteta je uzeti dečkima ovo zadovoljstvo’, rekao je Červar.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *